Ο Βενιζέλος ανάμεσα σε λίστα Λαγκάρντ και Παπανδρέου

Υποψίες πως ανάμεσα στους βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου περί απιστίας στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ έχουν στο ΠΑΣΟΚ...
Επειδή όμως δεν θέλουν να το παραδεχθούν, υποστηρίζουν πως οι περίπου 30 που διέρρευσαν προέρχονται κυρίως από την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι "πράσινοι" βουλευτές δεν πείστηκαν για το αδίκημα της απιστίας
κάτι που ενίσχυσε η παρέμβαση του ίδιου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι αφού παραπέμπεται ο ίδιος θα πρέπει να παραπεμφθεί και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος που κρατούσε την μοιραία λίστα 16 μήνες στο συρτάρι του.

Η επίθεση Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανταποδίδει στον Βενιζέλο το τελευταίο του "χτύπημα" στην Κεντρική Επιτροπή όταν εκείνος τον κατέταξε στην ίδια κατηγορία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Επίσης, δεν είναι τυχαία ούτε η ήπια αντίδραση των κύκλων του ΠΑΣΟΚ που περιορίστηκαν σε ένα αμήχανο σχόλιο πως υιοθετεί την λογική της πολιτικής σκευωρίας που έχει κατασκευάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ιπποκράτους γνωρίζουν πως όσο παραμένει ανοιχτό το θέμα με την λίστα Λαγκάρντ τόσο το ΠΑΣΟΚ θα ματώνει. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Το πόρισμα της προανακριτικής θα βγει μέσα στο καλοκαίρι και μετά θα πρέπει να σταλεί στους εισαγγελείς. Θα πιάσει Φθινόπωρο και το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθεί να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις για την λίστα Λαγκάρντ, την ώρα που θέλει πάση θυσία να αλλάξει την ατζέντα που το αφορά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε χθες ολόκληρη την ημέρα στη Βουλή για να αντιδράσει εγκαίρως σε πιθανούς αιφνιδιασμούς.

Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήγε καν στην ψηφοφορία και προτίμησε να δώσει στην δημοσιότητα συνέντευξή του σε καναδικό τηλεοπτικό σταθμό για να θυμίσει πως εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα για το PSI το ΠΑΣΟΚ θα είχε μία νέα δημοκρατική εντολή, επομένως ο ίδιος μπορεί να ήταν ακόμη πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα