Ο πιο αγανακτισμένος Έλληνας …

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η δική μου αγανάκτηση ως προς την συμπεριφορά πολιτικού συστήματος και λαού οδήγησε στην αποχή από το διαδίκτυο. Πρέπει όμως και η αποχή να έχει την αποχή της εκεί όπου ξεπροβάλλει η υπέρτατη αγανάκτηση. Η τελευταία δεν είναι άλλη από αυτή που εκδήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μέσω της υπερβατικής και αντιφατικής από πολλές απόψεις επιστολής, που έστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόβαλλε ιδιαιτέρως για εσωτερικούς επικοινωνιακούς λόγους, ασφαλώς.
«Εάν η Ευρώπη δεν λάβει τις σωστές, συλλογικές και ισχυρές αποφάσεις τώρα, κινδυνεύουμε από νέες και ίσως παγκόσμιες αναταράξεις στις αγορές εξαιτίας της διάδοσης των αμφιβολιών για την ικανότητά μας να προστατεύσουμε το κοινό μας νόμισμα», επισημαίνει αγωνιωδώς ο πρωθυπουργός, ο οποίος ως ατζέντης των αγορών, θεωρεί επικίνδυνη την συμμετοχή ιδιωτών στην μείωση του ελληνικού χρέους, προκρίνοντας εμμέσως ως λύση το κόστος «διάσωσης» της Ελλάδας να το επωμισθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι άμεσα και έμμεσα, με την υποτίμηση του ευρώ και την σημαντική αύξηση του επιτοκίου δανεισμού στην Γερμανία.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται σήμερα ως ο πλέον αγανακτισμένος πολίτης της ΕΕ, καθώς αρνείται να αποδεχτεί πως μετά από τόσες δραματικές προσπάθειες που κατέβαλε, δεν πέτυχε ακόμη τους στόχους εκείνων που τον όρισαν ως «άνθρωπό τους στην Αθήνα». Πώς είναι......... δυνατόν μετά από τόσες στρατηγικά επεξεργασμένες πρωτοβουλίες να μην μπορέσει να συμβάλλει καθοριστικά στην εξασθένηση του ευρώ και στην προσαρμογή της Γερμανίας στο νέο δόγμα της Fed και στην νέα επιθετική οικονομική πολιτική των ΗΠΑ μετά την κρίση του 2008! Μα τι κάνουμε εδώ πέρα, είναι σαν να αναρωτιέται ο υπεραγανακτισμένος πρωθυπουργός μας. Εδώ εμείς λάβαμε την δραματική απόφαση ως Έλληνες και μετασοσιαλιστές, να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο και τα δύο τρίτα της κοινωνίας στην κόλαση για να προσαρμοστεί η ευρωζώνη στην στρατηγική του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ των χρηματιστών, αλλά η συντηρητική μεταβιομηχανική ευρωπαϊκή ελίτ με κύριο εκπρόσωπο την γερμανική κυβέρνηση, προσπαθούν να παρακάμψουν τις φιλότιμες προσπάθειές μας να προσαρμοστεί απολύτως η ΕΕ στα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι αυτοπαρουσιαζόμενοι ως ηγέτες της παγκοσμιοποίησης! Τρομερά πράγματα συμβαίνουν!! Ενώ ο κ. Παπανδρέου παίζει το παιχνίδι «καρώτο και μαστίγιο» με τους Γερμανούς, προσφέροντάς τους γη και ύδωρ με αντάλλαγμα την «οικιοθελή» εγκατάλειψη του οικονομικού τους μοντέλου προς όφελος της άκρως προβληματικής οικονομίας των ΗΠΑ, αυτοί αντιστρέφουν το παιχνίδι. Από την αντιστροφή αυτή θίγεται ασφαλώς το ελληνικό δημόσιο συμφέρον, αλλά αυτό δεν μοιάζει να πτοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν και συμβάλλει στην συγκυριακή αγανάκτησή του!

Ο κ. Παπανδρέου αν και γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δίχως ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους οποιαδήποτε συζήτηση για μεταρρυθμιστικά μέτρα και αναπτυξιακές πολιτικές αποτελεί κουβεντολόι στον αέρα από την στιγμή που αποφάσισε να αποσύρει την χώρα
Keywords
Τυχαία Θέματα