Ο… «πιλότος» Γ. Παπαχρήστος των «Νέων» υπολόγισε το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα

(Προφανώς στο αεροπλάνο που “πιλοτάρει” υπάρχει διαρροή καυσίμου…, αφού το κόστος των καυσίμων για το ταξίδι του πρωθυπουργού ανήλθε στις 16.700 €.)

Όπως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, δημοσιεύματα που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο(!)....
που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τα 300.000 δολάρια»!

Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο
του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Όπως αναφέρουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος” στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!»…

Ο… «πιλότος» Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια. Γράφει χαρακτηριστικά: «(…) Το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του “πήγαινε” και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια». Μάλιστα σημειώνει πως «με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού».

Πηγή: left.gr
Keywords
Αναζητήσεις
αεροσκάφος gulfstream κοστος καυσιμου
Τυχαία Θέματα