Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ (ΣΚΑΙ) ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ!

Όταν πρινλίγο καιρό ο υπουργός υγείας απέρριπτε οριστικά την πρόταση των φαρμακοποιώνγια αύξηση του αριθμού των φαρμακείων που θα εφημερεύουν εκτός ωραρίου, γιαχάρη της ιδέας της «απελευθέρωσης» που προωθούσε, κανείς δεν φανταζόταν ότι ταπράγματα θα έφταναν εδώ που έφτασαν.
Όλαξεκίνησαν πέρισυ περίπου τέτοια εποχή. Θεωρήθηκε από την κυβέρνηση ότι έπρεπενα αυξηθούν τα φαρμακεία που εφημερεύουν για να εξυπηρετείται καλύτερα οκόσμος,
ή τουλάχιστον αυτό υποστήριζε δημοσίως ότι είχε σαν ............
μέλημα το υπουργείουγείας.
Η κοινήλογική λέει ότι η λύση σε αυτό είναι απλή και έχει δύο στάδια:
α) Αυξάνονται οι εφημερίες σε ένα επιπλέον ποσοστό(π.χ. 10% ή 20% των φαρμακείων) και
β) τα εκτός ωραρίου φαρμακεία διασπείρονται ομοιόμορφακαι ρυθμισμένα, όπως συμβαίνει σήμερα, σε κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου ώστε ναείναι κοντά σε κάθε πολίτη όπου και αν είναι το σπίτι του ή η δουλειά του.
Παραδόξως, η ηγεσία του υπουργείουυγείας δεν κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση. Ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα θα τολύσει...ο θεωρητικός νόμος της «απελευθέρωσης»ωραρίου (απορρύθμιση ωραρίου) που όπως λέει η διήγηση όποιος τον ασπάζεταιβρίσκει πάντα οφέλη.
Οι φαρμακοποιοί επέμεναν ότι αυτάείναι καλά για φιλοσοφικές κουβέντες και θεωρίες, πλην όμως στην σκληρήπραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί και όχι μόνο δεν θα βελτίωνε τηνεξυπηρέτηση του κόσμου αλλά αντιθέτως θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα.
Υπάρχουν ώρες και ημέρες που εμπορικάόλους τους συμφέρει να είναι ανοιχτοί αλλά υπάρχουν και άλλες που εμπορικά δενσυμφέρει κανέναν να ανοίγει. Τα φαρμακεία όμως δεν είναι οποιοδήποτε κοινόκατάστημα. Εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο ασθενείς που μπορεί να τους τύχει μίαανάγκη οποιαδήποτε ώρα, οπότε δεν μπορούν να ανοίγουν όποτε συμφέρει τονφαρμακοποιό αλλά θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων πουλειτουργούν όλες τις ώρες.
Επίσης, τα φαρμακεία δεν είναι αγορά για να έχουν την πολυτέλεια ναλειτουργούν μόνο εκεί που πηγαίνει ο κόσμος να ψωνίζει ή να κάνει τη βόλτα του.Πρέπει να είναι διεσπαρμένα παντού ώστε να είναι προσιτά στον καθένα, καικυρίως μέσα στις γειτονιές όπου κατοικούν οι περισσότεροι άνθρωποι για να είναικοντά στο σπίτι τους, αφού ήδη υπάρχουν πολλά φαρμακεία εύκαιρα για κάτι τέτοιο.
Στο τέλος δηλαδή, αν άφηναν τον καθένα να επιλέγει ποιες ημέρες θαάνοιγε το φαρμακείο του και ποιες όχι, όλοι θα επέλεγαν να δουλεύουν τις ώρεςκαι τις ημέρες «φιλέτο» και ανκανενός πολίτη του τύχαινε κάτι πέραν αυτών...ας πρόσεχε!
Και φυσικά, σε μια τέτοια λογική τα φαρμακεία που τελικά θα άνοιγανεπιπλέον θα ήταν ελάχιστα, και μόνο σε κεντρικά σημεία αφού αυτά θα είχανσυμφέρον, οπότε η εξυπηρέτηση του κοινού όχι μόνο δεν θα βελτιωνόταν αλλάαντίθετα θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολη.
Κάποιοι φαρμακοποιοί μάλιστα αναρρωτιούνταν μήπως τελικά το υπουργείοδεν ήθελε ειλικρινά να βελτιώσει την εξυπηρέτηση του κόσμου, αλλά με πρόφασηαυτό επιχειρούσε να εξυπηρετήσει κάποιους «ημέτερους» μεγα
Keywords
Τυχαία Θέματα