Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής! Πολύ καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Του Στρατή Μαζίδη

Την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε μια σειρά δημοσιευμάτων περί του πόσο μεταρρυθμιστής είναι ή για το μάζεμα του Δημοσίου που επιχείρησε.
Συγγνώμη αλλά αυτά μου φαίνονται εντελώς αβάσιμα....
Τι ακριβώς μεταρρύθμισε στο Δημόσιο; Τίποτε. Μήπως πρωτοστάτησε στο κλείσιμο άχρηστων ΔΕΚΟ; Ούτε.
Αντίθετα απέλυσε τις καθαρίστριες και κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία. Κι αν για τις καθαρίστριες υπάρχει το επιχείρημα ότι μια εταιρεία καθαρισμού
θα στοιχίσει πολύ φθηνότερα, για τους δημοτικούς αστυνόμους δεν υπάρχει κανένα.
Με ποια λογική κατήργησε ίσως και τη μόνη εισπρακτική - αποδοτική υπηρεσία των Δήμων η οποία παράλληλα βοηθούσε τις δημοτικές αρχές στο έχουν μια τάξη στην πόλη τους; Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι δεν απολύθηκε κανείς αφού όλοι απορροφήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.
Αν ήταν πράγματι μεταρρυθμιστής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινούσε το καθάρισμα του Δημοσίου από τους λαδιάρηδες και τους επίορκους. Θα έτρεχε σφαίρα όλα τα πειθαρχικά για να τελεσιδικήσουν. Το έκανε; Όχι.
Πρώτα ξεκινάς από αυτούς που πρέπει να φύγουν και μετά βλέπεις τι άλλο πρέπει να κοπεί.
Όσο για την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και την κατάργηση των τζακιών; Τα είδαμε κι αυτά στη σκιώδη κυβέρνησή του αναθέτοντας ρόλο στην αδερφή του, τους Κεφαλογιάννηδες κτλ.
Βέβαια ότι και να λέμε, ο ελληνικός λαός θα τον αναδείξει και αυτόν πρωθυπουργό για 1-2 χρόνια αλλά...Άκου μεταρρυθμιστής και ανανεωτικός ο Κυριάκος!
freepen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα