Ο χάρτης του λευκού θανάτου

Μεσημέρι Πέμπτης και η ζωή στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται... Ανάμεσα στη Νομική και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, μια ανάσα από το Κολωνάκι και δίπλα στην Ακαδημίας, τοξικομανείς χτυπάνε ενέσεις όπου βρίσκουν φλέβα.

Κρυμμένοι στους θάμνους και τα δέντρα της οδού Μασσαλίας ετοιμάζουν και παίρνουν τη δόση τους, υπό το βλέμμα των Αφρικανών μικροδιακινητών που λίγο πριν τους πούλησαν την πρέζα...
Οι περαστικοί συχνά ξαφνιάζονται βλέποντας τους ναρκομανείς να μπλέκονται με τους αστέγους, που είναι παλαιότεροι
στη γειτονιά. «Τι συμβαίνει εδώ; Εχει γίνει γκέτο;», αναρωτιούνται.

Αρκετά παρακάτω, στη Μάρνη και τη Στουρνάρη, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες δεν αναρωτιούνται πια. Ξέρουν πως η πιάτσα της Τοσίτσα, που ενοχλούσε σαν κακοφορμισμένο σπυρί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το ΕΜΠ, σπρώχτηκε στη γειτονιά τους.

ο παζάρι για ηρωίνη, κοκαΐνη, χάπια γίνεται στο φως του ήλιου, μπροστά σε φοβισμένα μάτια γυναικών που περιμένουν το λεωφορείο. Το ίδιο και η χρήση. Το σούπερ μάρκετ στη Μάρνη έχει προσλάβει σεκιούριτι. Το ξενοδοχείο στη Στουρνάρη χαροπαλεύει.

«Προχθές έγινε φόνος. Μαχαιρώθηκαν έξω από την πόρτα μας», λέει στο «Έθνος» ο ξενοδόχος Δημήτρης Μπ. Οι πελάτες του έχουν δεχθεί ουκ ολίγες φορές επιθέσεις.

Η φαρμακοποιός απέναντι κλειδώνει την πόρτα ακόμη και τη μέρα. «Εδώ σε σκοτώνουν για πέντε ευρώ». Φυλάει τις εισπράξεις σε κρυφό ταμείο. Οπως οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο κέντρο.

Οι κυριότερες «πιάτσες» νακρωτικών στο κέντρο:

1. Μασσαλίας
Η οδός Μασσαλίας, ανάμεσα στη Νομική και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, έχει μετατραπεί τον τελευταίο μήνα σε στέκι εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών. Ανάμεσα στους θάμνους και τα δέντρα του πεζόδρομου, δίπλα στους άστεγους που είναι πιο... παλιοί στη γειτονιά, Αφρικανοί ντίλερ πουλούν την πρέζα και οι χρήστες τρυπιούνται μέρα-μεσημέρι όπου βρίσκουν φλέβα.

2. Μάρνη - Στουρνάρη
Η ναρκοπιάτσα της Τοσίτσα έχει «σπρωχθεί» κάτω από την 3ης Σεπτεμβρίου και το νταλαβέρι γίνεται μέρα-μεσημέρι στη Μάρνη, τη Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους, στις εισόδους των πολυκατοικιών, στις στάσεις των λεωφορείων, δίπλα σε φοβισμένους περαστικούς και απηυδισμένους περίοικους. Δεκάδες ανθρώπινα ράκη περιφέρονται, κάνουν παζάρια, παίρνουν τη δόση τους.

3. Ιάσονος
Διαχρονική ναρκοπιάτσα. Οι αγοραπωλησίες γίνονται εκεί ή στην Πειραιώς, την Κολωνού, την Κεραμεικού, τη Δεληγιώργη και στους γύρω δρόμους. Ο εξαθλιωμένος πεζόδρομος που βρωμάει αμμωνία προσφέρει ιδανικό καταφύγιο για τη χρήση. Οι πεζές περιπολίες σπάνε για λίγες ώρες την πιάτσα. Μόλις φύγουν οι αστυνομικοί, οι θαμώνες, που καταφεύγουν σε εγκαταλειμμένα νεοκλασικά, επιστρέφουν για τη δόση τους.

4. Ομόνοια
Ναρκοπιάτσες στήνονται σε διάφορα σημεία της πλ. Ομονοίας, όπως στις γωνίες με την Πειραιώς και την Πανεπιστημίου. Σύμφωνα και με μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής, την ημέρα το πάνω χέρι έχουν οι Ασιάτες μικροδιακινητές
Keywords
Τυχαία Θέματα