Ο Μπίκας παραδέχεται ότι μίλησε με τον Παπανδρέου για το χειρισμό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες...
, να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, μετά από επίμονες ερωτήσεις
των μελών, ο κ. Μπίκας.

«Δηλαδή ο κ. Διώτης λέει ψέματα;», φέρεται να ρώτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δεν ξέρω τι λέει ο κ. Διώτης», απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινήσεις όσον αφορά παλαιότερή του δήλωση, όπου ανέφερε ότι ήταν αυτός που έφερε τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι «αναφερόταν στη συμβολή της ΕΥΠ στο να έρθει η λίστα στην Ελλάδα».

Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Ιωάννη Διώτη.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα.

Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κατ'αντιπαράσταση εξέταση Βενιζέλου - Διώτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Ιωάννη Διώτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα ζητήσουν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ύστερα και από τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ότι δηλαδή έδωσε τη λίστα στον κ. Βενιζέλο την 8η Ιουλίου.

Ο κ. Διώτης επέμεινε και σήμερα στα όσα είπε κατά την κατάθεσή του χθες, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο usb στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε δηλώσει.

«Έχω πει ότι έγινε μία συνάντηση, ακριβώς για να παραδώσω στον Ευάγγελο Βενιζέλο το usb, στη Βουλή, αλλά φαίνεται, όλα τα στοιχεία οδηγούν πια στη βεβαιότητα ότι τότε έγινε αυτό, στις 8 Ιουλίου», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Στην επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή αν σήμερα διευκρινίζει και καταθέτει επίσημα ότι το έδωσε στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου, απάντησε θετικά συμπληρώνοντας ότι όλα τα στοιχεία τον οδηγούν σε αυτό.
Σε άλλη ερώτηση αν το έδωσε άτυπα στον κ. Βενιζέλο απάντησε καταφατικά καθώς όπως είπε, άτυπα το είχε παραλάβει και ο ίδιος.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Διώτης επέμενε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν ότι πρόκειται περί αστείας πρότασης και κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να σύρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Προανακριτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα