Νικήτας Κακλαμάνης: Οι πολίτες να προσέχουν να μην στέλνουν «ντενεκέδες» στη Βουλή


Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από τους παλιότερους κοινοβουλευτικούς της ΝΔ, θεωρεί προσωπική επιτυχία του Κ.Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι εν πολλοίς έχουν καταργηθεί οι διαχωρισμοί δεξιά - κέντρο - αριστερά.
Αναγνωρίζει ως πολιτικός μερίδιο πολιτικής ευθύνης για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο εξαπολύοντας μύδρους στην ΕΕ γιατί ποτέ δεν άσκησε σωστή μεταναστευτική πολιτική.

Είναι έγκλημα το ναυάγιο στην Πύλο; Νιώθετε ότι έχετε ευθύνη ως πολιτικός γι’ αυτό το έγκλημα;» ρωτήσαμε τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην

Α’ Αθηνών, ένας από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς – η πρώτη φορά που εξελέγη ήταν το 1990 και μετά από αυτές τις εκλογές θα είναι η τελευταία του θητεία- και αναγνώρισε ότι έχει πολιτική ευθύνη, όπως όλοι οι πολιτικοί αφού δεν έχουν κατορθώσει να οδηγήσουν την ΕΕ σε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική.

«Η Ευρώπη είναι σε μακάριο ύπνο» δηλώνει και διαπιστώνει με απογοήτευση ότι «δεν υπάρχουν ηγέτες στην ΕΕ». «Η Ευρώπη πρέπει να σοβαρευτεί και να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ» σημειώνει εμφαντικά και ταυτόχρονα επικρίνει την κατ’ αρχήν συμφωνία που υπήρξε πρόσφατα και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι αν ένα κράτος – μέλος δεν πάρει το ποσοστό μεταναστών που του αναλογεί τότε θα δίνει χρήματα στο κράτος που τους φιλοξενεί. «Τι είδους συμφωνία είναι αυτή;» λέει και προειδοποιεί ότι σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις 500 εκατ. δυστυχισμένοι άνθρωποι στα επόμενα 50 χρόνια θα επιχειρήσουν να έλθουν στην Ευρώπη.


in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα