Νέα μέτρα και περαιτέρω ύφεση;

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα μέτρα αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει. Όπως είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν θα χρειαστούν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα αν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και αν πέσουν οι τιμές...
Ωστόσο, αν δεν γίνουν οι αλλαγές, αν τα κλειστά επαγγέλματα
διατηρήσουν τα προνόμια τους και τα προσκόμματα στην ανάπτυξη διατηρηθούν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθούν δημοσιονομικά, δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα έτος ύφεσης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters που έγινε με συμμετοχή 46 οικονομολόγων με τη γενική παραδοχή ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθήθηκαν οδήγησαν με πολύ βαθύτερη ύφεση του αναμενομένου.

Παρά το γεγονός ότι μερίδα οικονομολόγων διαβλέπει καλύτερη αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να διαγράφει και για το 2013 αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα κυμανθεί στο 4,3 του ΑΕΠ αντί για 3% που είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο.
Για το ποσοστό των ανέργων, μερίδα οικονομολόγων διαβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με άνοδο αυτού στο 26,5% του εργατικού δυναμικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα