Μία ακόμα έκρηξη του Υπερεγώ του κ.Βενιζέλου... χωρίς θύματα

Η τελευταία είναι πιο σημαντική και εκεί έχει αναλώσει τις προσπάθειές του.
Το επιβεβαίωσε με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, προχθές στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και χθες το βράδυ στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο ΜΕGA.
Ο κ.Βενιζέλος φαίνεται να θεωρεί ότι δεν έχει εμπεδωθεί το μήνυμα για το ποιοι τον στηρίζουν και φρόντισε να το κάνει περισσότερο ευδιάκριτο την Κυριακή αλλά και χθες το βράδυ...
Βέβαια συνέντευξη του κ.Βενιζέλου
στο MEGA,είναι σαν να παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη με διαιτητή το Γ.Σπάθα και παρατηρητή διαιτησίας τον κ.Θωμά Μητρόπουλο.
Οι συνειρμοί αυτοί ελάχιστα απασχολούν τον κ.Βενιζέλο που είναι πρακτικός άνθρωπος. Κυρίως είναι πολύ αδύναμοι για να αναμετρηθούν με το υπερμεγέθες ΕΓΩ του, που υπερκάλυψε και τις δύο συνεντεύξεις του.

Στο Βήμα της Κυριακής ο κ.Βενιζέλος έδωσε ρέστα:

- Καταθέτοντας διαπιστευτήρια(κυρίως) αλλά και εντυπωσιάζοντας για άλλη μία φορά την κοινή γνώμη, δήλωσε ότι ''διαβάζει το ΒΗΜΑ από 4 χρονών παιδί''. Ενώ όλα τα άλλα παιδιά, εκείνης της εποχής, των 6 ετών, μόλις που μπορούσαν να συλλαβίσουν το ''Λόλα να ένα μήλο'' στο αναγνωστικό της πρώτης δημοτικού, ο κ.Βενιζέλος από 4 ετών και πριν πάει στο νηπιαγωγείο διάβαζε το ''ΒΗΜΑ''.
-Αποκάλυψε ότι προτάθηκε από Ευρωπαϊκή κυβέρνηση, την οποία για λόγους τακτ δεν ανέφερε, μία βελούδινη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, την οποία ο ίδιος απέρριψε.
Το επανέλαβε και χθες το βράδυ στο MEGA, με τη βεβαιότητα ότι έπαιζε εντός έδρας.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ένας ενοχλητικός δημοσιογράφος θα του υπέβαλλε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Πως είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει αυτό, κανείς άλλος από την τότε κυβέρνηση και να το γνωρίζει μόνο ο κ.Βενιζέλος;
Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Επειδή υπαινίχθηκε ότι η πρόταση αυτή έγινε από τη Γερμανία, μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό από το Βερολίνο; Γιατί οι Γερμανοί εκείνη την περίοδο δεν είχαν πάρει αυτά που ζητούσαν, δεν είχαν περάσει το ''Αγγλικό Δίκαιο'' αλλά και δεν είχαν προετοιμαστεί για μία ελληνική χρεοκοπία.
-Ο κ.Βενιζέλος, σε μία από τις συνήθεις κρίσεις μετριοφροσύνης, δήλωσε ότι αν είχε κερδίσει τις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά και για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ.

Εδώ τα σχόλια περιττεύουν...
-Υπερηφανεύθηκε για το γεγονός ότι απέπεμψε την τρόικα το Σεπτέμβριο του 2011 όταν διαπίστωσε τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι το ''κούρεμα'' και η νέα δανειακή σύμβαση που ακολούθησε, ήταν επιτεύγματα που οφείλονταν στην κίνησή του να τα ''σπάσει'' με την τρόικα.

Στην πραγματικότητα, το μόνο επίτευγμα του κ.Βενιζέλου,από την σύγκρουσή του με την τρόικα, ήταν το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα.
Αυτή ήταν η θυσία για να εξευμενιστεί και να επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα, αυτό ''κατάφερε'' ο κ.Βενιζέλος.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για το χαράτσι αφού όπως δήλωσε χθες στον εμβρόντητο και άφωνο κ.Πρετεντέρη ''το χαράτσι θα αποδειχθεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος''. Φαίνεται ότι ο κ.Βενιζέλος γνωρίζει τι θα επακολουθήσει και φροντίζει να προετοιμάζει την κοινή γνώμη.
Συμπέρασμα: Η χώρα είναι πιο εύκολο να γλυτώσει από τη χρεοκοπία παρά από τον κ.Βενιζέλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα