Με το χέρι στην τσέπη μέχρι το τέλος του ΄17 - Οι εκκρεμότητες

Οι λίγοι θα πληρώνονται, οι πολλοί όμως θα πληρώνουν. Η τελευταία εργάσιμη του έτους, η προσεχής Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα είναι ημέρα εκατομμυρίων συναλλαγών με τις κινήσεις από και προς τους τραπεζικούς να παίρνουν.. φωτιά.

Από τη μία, μερικές δεκάδες χιλιάδες τυχεροί θα εισπράξουν τα εκατομμύρια των κοινωνικών μερισμάτων, γενικών, ειδικών ή…
τυχερών. Από την άλλη όμως, τα εκατομμύρια των φορολογουμένων θα πρέπει να πληρώσουν τα δισεκατομμύρια για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις και τσουχτερά πρόστιμα με το… μπάσιμο της νέας χρονιάς.

Με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες
για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος να κλείνουν, έχει πλέον συγκεντρωθεί ο αριθμός των ονομάτων που θα πρέπει να λάβουν το ποσό που δικαιούνται.

Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι και χθες δείχνουν ότι το κοινωνικό μέρισμα της παράτασης θα εισπράξουν περίπου 34-35 χιλιάδες άτομα ενώ το ειδικό μέρισμα για τα νησιά θα καταβληθεί σε επιπλέον 13-14 χιλιάδες άτομα. Αν προστεθούν και οι περίπου 10.000 της λοταρίας τότε αύριο θα χαμογελάσουν περίπου 60.000 πολίτες οι οποίοι και θα εισπράξουν αθροιστικά περίπου 43-45 εκατ. ευρώ

Στο σκέλος των… δαπανών όμως, τα χρήματα μετριούνται με δισεκατομμύρια. Μόνο 600 εκατ. ευρώ είναι η 4η από τις 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 ενώ υπάρχουν και τα περίπου 500 εκατ. ευρώ του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων τα οποία και θα πληρώσουν την τελευταία δόση για τα κέρδη του 2016.

Ο λογαριασμός δεν σταματάει εδώ. Έχουμε τις ασφαλιστικές εισφορές του Νοεμβρίου τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι θα πληρώσουν για τελευταία φορά «προκαταβολή».

Από το νέο έτος θα γίνει η εκκαθάριση των εισφορών τους με βάση τα κέρδη του 2017 ενώ θα αναζητηθούν και τα αναδρομικά για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ από όσους δεν έχουν ήδη πληρώσει. Ο λογαριασμός ολοκληρώνεται με τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου ο οποίος και θα πρέπει να καταβληθεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Πηγή: thetoc.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα