ΚΚΕ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ σε επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Καισαριανής?

ΤΟ ΚΚΕ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΩΝ;;

Σε επαναληπτικές εκλογές οδηγείται ο δήμος Καισαριανής, όπως όλα δείχνουν, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, ακύρωσε στην ουσία την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής κ. Γ. Κοντόσταυλου που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ,
αν και η ένσταση που είχε κατατεθεί δεν αφορούσε τον ίδιο.

Η ακύρωση της εκλογής του κ. Κοντόσταυλου γίνεται λόγω…καραμπόλας, αφού η απόφαση του εκλογοδικείου, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνει τον 2ο γύρο των εκλογών στον Δήμο Καισαριανής, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ του υποψηφίου που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην δημάρχου κ. Αντώνη Καμπάκα.
Ο κ. Καμπάκας είχε υπερισχύσει στον 1ο γύρο του υποψηφίου που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ με διαφορά μιας μόνο ψήφου.Το ΚΚΕ κατέθεσε ένσταση στην οποία επικαλείται ακυρότητα του 2ου γύρου και υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος που υποστήριζε θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο δεδομένου ότι στην καταμέτρηση των ψήφων κακώς ακυρώθηκαν εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.
Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός. Έτσι, γι αυτό τώρα ο 2ος γύρος των εκλογών θα επαναληφθεί μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Εκτός κι αν γίνει αποδεκτό ότι δεν θα στηθούν εκ νέου κάλπες, αλλά θα αλλάξει απλώς και μόνον η σειρά εκλογής με την παράταξη που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ να κερδίζει μία επιπλέον έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μία άποψη την οποία εκφράζουν και νομικοί κύκλοι επικαλούμενοι τον «Καλλικράτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα