ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ από τη Ρωσική Αεροπορία - Τινάζει στον αέρα όλες τις υποδομές λαθρεμπορίου πετρελαίου και πνίγει οικονομικά την ISIL

Στρατής Μαζίδης

Έχοντας ήδη επιτύχει σοβαρότατο πλήγμα όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες της ISIL, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούν πλέον να εστιάσουν στην καταστροφή των οικονο
μικών υποδομών της τρομοκρατικής ομάδας στοχεύοντας εκεί που θα πονέσει περισσότερο - το παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως αναλύει ο πολιτικός επιστήμονας Nikita Smagin δήλωσε στο Radio Sputnik.

Οι
μαζικές αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον αναλυτή...
, θα μπορούσαν να περιορίσουν σοβαρά την ικανότητα της ISIL να εμπορεύεται κλεμμένο πετρέλαιο στη μαύρη αγορά. Το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις υπό κατάληψη πετρελαιοπηγές στο Ιράκ και τη Συρία έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πηγή εσόδων για την ISIL, η οποία σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις αποκομίζει $ 2 εκατομμύρια την ημέρα!

Μέχρι σήμερα η μόνη βασική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας της ISIL ήταν η άσκηση πολιτικής πίεσης στους αγοραστές. Ωστόσο αυτή η μέθοδος δε φάνηκε να αποδίδει καθώς υπάρχουν ακόμη οι πρόθυμοι αγοραστές, κυρίως στην Τουρκία, οι οποίοι αγοράζουν πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου από την ISIL

Την Παρασκευή, Ρωσίας υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu επιβεβαίωσε ότι η RuAF έπληξε σχετικές υποδομές της ISIL η οποία πλέον κατά τον Smagin είναι ανίκανη να παραδώσει 60.000 τόνους πετρελαίου ημερησίως κι υφίσταται καθημερινές οικονομικές απώλειες ύψους $ 1,5 εκατομμύρια.

Πρόσφατα μόνο οι Ρώσοι κατέστρεψαν 15 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διύλισης πετρελαίου, καθώς και 525 βυτιοφόρα.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι η εκστρατεία της Ρωσίας, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά από επίσημο αίτημα από τη Δαμασκό, οδεύει βαθμιαία προς επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων της και σχολιάζει:

«Η ISIL γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Πλέον δεν επιτυγχάνει καμία στρατιωτική πρόοδο. Αντίθετα, η μία ήττα διαδέχεται την άλλη ενώ και η στρατολόγηση νέων μαχητών έχει καταστεί περίπλοκη».

freepen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα