ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

««Το σύστημα των ΚΕΠΑ απέτυχε παταγωδώς.
Έτσι όπως έχει στηθεί είναι σήμερα μια δημοσιονομική κοινωνική γκιλοτίνα. Δυστυχώς το έχουν εντάξει στη λογική του Μνημονίου με στόχο τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων. Εμείς επιθυμούμε την αντικειμενική πιστοποίηση της αναπηρίας. Όμως είναι άλλο........
πράγμα η πιστοποίηση της αναπηρίας και άλλο πράγμα οι παροχές.
Τώρα τα έχουν μπλέξει όλα μαζί.
Έχουν μπλέξει
την πιστοποίηση με τα ποσοστά και τα ασφαλιστικά», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης. Το σύστημα έχει γίνει πλέον πιο αυστηρό ως προς τα ποσοστά, αναφέρει.
Όμως το πιο οδυνηρό για τους πολίτες, σημειώνει, είναι πως διακόπτονται τα επιδόματα και οι συντάξεις τους μέχρι να βγει η απόφαση της επιτροπής. Μάλιστα, ακόμη κι όταν πιστοποιείται η αναπηρία τους και ξαναπαίρνουν το επίδομά τους, δεν λαμβάνουν αναδρομικά. «Μα είναι δυνατόν; Έχει διάλειμμα η αναπηρία;» διαμαρτύρεται ο κ. Βαρδακαστάνης.»…..
Ένα μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο «Στις ουρές της ντροπής: Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας».
Πολλοί είναι εκείνοι που θα σκεφτούν «έλα μωρέ, πάλι με τους ανάπηρους λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα».
Δυστυχώς φίλοι μου δεν είναι έτσι.
Σίγουρα ΟΛΟΙ μας έχουμε τα μύρια όσα προβλήματα, σίγουρα πάρα πολλοί είμαστε άνεργοι η ο μισθός μας πλέον δεν φτάνει για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες, σίγουρα, θα υπάρχουν ανάμεσα μας πολλές οικογένειες που δεν έχουν για το φαί των παιδιών τους, και άλλα πολλά.
Το θέμα όμως με την αναπηρία, και κατ’ επέκταση με την υγεία, πιστεύω ότι είναι το πιο σοβαρό από όλα, δείχνοντας μια κοινωνία απάνθρωπη που αδιαφορεί για τους «μισερούς» συνανθρώπους της.
Βέβαια, η πραγματικότητα είναι άλλη.
Η κυβέρνηση, η καλύτερα οι κυβερνήσεις φέρονται με απανθρωπιά στα άτομα με αναπηρία.
Κάθε τους κίνηση, φέρνει όλο και πιο κοντά στον γκρεμό, κοντά στο θάνατο, και δεν είναι υπερβολή αυτό, πάρα πολλούς ανάπηρους.
Στη «σπηλιά» του τέρατος της γραφειοκρατίας χάνονται ακόμα και δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και οι φάκελοι όσων είχαν την τύχη να περάσουν από επιτροπή, και έλπιζαν ότι το μαρτύριο τους θα πάρει τέλος.
Μα στη χώρα του ποτέ, τα μαρτύρια του κοσμάκη δεν τελειώνουν.
Απεναντίας γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο πολλά, σαν τιμωρία για μια ζωή.
Μας τιμωρούν εκείνοι που θα έπρεπε να τιμωρηθούν.
Να χαθούν από της γης την όψη, να τρυπώσουν στα λαγούμια τους, να πάψουν να υπάρχουν απαλλάσσοντας την κοινωνία από την άχρηστη παρουσία τους.
Ο κόσμος ΟΛΟΣ πρέπει να μάθει την αλήθεια, όχι την κατασκευασμένη από τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τους.
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι τις ψευτιές που μας σερβίρουν κάθε μέρα θέλοντας να μας πείσουν ότι κάνουν δουλειά, και ότι «οι προηγούμενοι» δεν έκαναν.
Ο κόσμος πρέπει να μάθει, και ήρθε η άρα που αυτό θα γίνει.
Όσο και αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αρέσει στους ενόχους των οποίων η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει.
ΕΔΩ είναι ο σύνδεσμος για να διαβάσετε το άρθρο των ΝΕΩΝ http://news.disabled.gr/?p=49227 , να διαβάσετε και να φρίξετε.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Είναι πάρα πολλά άλλα, που ακόμα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα