Κε Σαμαρά θα έπρεπε να ντρέπεσαι!!!

Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά [email protected] στις 14/02/2012, ώρα 01.52 πμ: Του Θωμά Ηλιόπουλου

κ. Σαμαρά,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο...
όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι γιατί σιγά μην θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι
χτες μέλος του κόμματος σου. Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’. Μας απείλησαν, μας λοιδόρησαν, μας κυνήγησαν γιατί........ τολμήσαμε να εκδηλώσουμε την στήριξη μας σε σένα και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε υποτελείς του συστήματος της μαφίας Μητσοτάκη. Εμείς όμως δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση τον καλό αγώνα. Πολλοί από αυτούς που μας κυνήγησαν τότε, βρίσκονται σήμερα δίπλα σου, σε εκλεκτές κομματικές θέσεις.

Σε στήριξα γιατί πίστευα ότι είσαι κάτι διαφορετικό.
Γιατί πίστευα ότι τα χρόνια της πολίτικης ερήμου που έζησες θα σε ειχανε αλλάξει, θα σε ειχανε κάνει δυνατό και ανυποχώρητο.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να εκφράσεις τις αρχές και τα ιδεώδη της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς στην οποία υπερήφανα ανήκω.
Νόμιζα ότι θα είσαι κρυστάλλινος και δεν θα προχωρήσεις σε συναλλαγές με την διαπλοκή, αλλά θα την ξερίζωνες.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να αναδιοργανώσει εκ βάθρων την Νέα Δημοκρατία και να επιβάλλει την ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς στην κοινωνία, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Καραμανλής.
Νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσες το κίνημα των δεξιών της 29ης Νοέμβρη που σε ανέδειξε, θα το έβαζες μέσα στο κόμμα και θα μετέτρεπες την αρτηριοσκληρωτική ΝΔ σε εθνικό κίνημα. Νόμιζα ότι δεν θα άφηνες το ΠΑΣΟΚ σε χλωρό κλαρί.

Γι’αυτους τους λόγους σε στήριξα κι όχι γιατί περίμενα να με βολέψεις κάπου. Βλέπεις, μια ζωή ήμουν ρομαντικός.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Διέψευσες οικτρά τις προσδοκίες μου και πούλησες μισοτιμής τα οράματα μου, κ. Σαμαρά.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς, από την αρχή. Όταν και θα έπρεπες να χρησιμοποιήσεις τους αγνούς πατριώτες και αγωνιστές που σε ανέδειξαν (και δεν μιλώ για εμένα τον ολίγιστο, αλλά για άλλους πολύ πιο αξιόλογους), εσύ προτίμησες να στηριχτείς στους σιχαμερούς πολιτικάντηδες και κομματάρχες από τους οποίους είναι γεμάτη η ΝΔ. Καταλαβαίνω, οι συμφωνίες, συμφωνίες και τα χρωστούμενα, χρωστούμενα. Λυπάμαι απλώς με κάποιους αγαθούς ανθρώπους οι όποιοι ακόμη περιμένουν ‘‘ο Σαμαράς να καθαρίσει το κόμμα’’. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους. Αν εσύ καθαρίσεις ποτέ το κόμμα από τα πολιτικά μπάζα, εγώ θα γίνω ροζ ελέφαντας με φτερά.

Είναι σαφές για σένα ότι προτεραιότητα έχουν οι παλιοί πολανιτες συναγωνιστές σου αλλά και τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα