Κατάργηση της Ε.Ρ.Τ. και της Δημοκρατίας

Το 1967 μέσα σε μία νύχτα στις 21 Απριλίου καταργήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία. Όλος ο δημοκρατικός κόσμος μέσα και έξω από την Ελλάδα απαιτούσε επί χρόνια την αποκατάστασή της. Για ποιο άραγε λόγο; Μήπως δηλαδή απαιτούσε και αγωνίζονταν για
τη Δημοκρατία των Ιουλιανών και του παρακράτους;
Τόσο μεγάλη επιθυμία επαναφοράς της πολιτικής αστάθειας και του παλαιοκομματισμού; Των αντισυνταγματικών παρεμβάσεων της Αυλής; Όχι βέβαια. Κανένας όχι μόνο δεν λησμόνησε αυτά τα κουσούρια, αλλά ίσα ίσα οι δημοκρατικοί πολίτες γνωρίζοντας
τα λάθη του παρελθόντος, προσδοκούσαν στην εγκαθίδρυση μιας Δημοκρατίας απαλλαγμένης από όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία και γνωρίσματα.

Το 2013 μέσα σε μία νύχτα στις 11 Ιουνίου καταργήθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ). Το κλείσιμο της ΕΡΤ πυροδότησε έντονο κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για ποιο λόγο άραγε; Για την ΕΡΤ της κομματοκρατίας και των εγκάθετων φερέφωνων της κυβερνητικής προπαγάνδας, των ρουσφετολογικών και ανεξέλεγκτων προσλήψεων; Για την ΕΡΤ των οικονομικών ατασθαλιών; Όχι βέβαια.

Είναι αυτονόητο ότι κανένας πολίτης σήμερα δεν επιθυμεί την επαναφορά τρόπου λειτουργίας της παλιάς ΕΡΤ, αλλά μιας ΕΡΤ πρότυπου ενημέρωσης και λειτουργίας.

«O κεντρικός στόχος της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι το δικαίωμα της κοινωνίας στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και ενημέρωση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

" Δεν θέλουμε μια τηλεόραση κρατική ούτε κυβερνητική. Τη θέλουμε Δημόσια."

Για την επαναλειτουργία αυτής της ΕΡΤ, της επιθυμητής από τον πολίτη, απαιτείται πολιτική βούληση, μακριά από τις παλαιοκομματικές συνήθειες. Για την επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι οι σημερινοί κρατούντες και εδώ καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ να γράψει την ιστορία του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα