Καμία πιθανότητα να βρεθούν 180....Τα παιχνίδια των εντυπώσεων

Του Σπύρου Γουδέβενου
Τέλος και της δεύτερης ψηφοφορίας, για να εκλέξουμε την νέα γλάστρα που θα κοσμεί το πολίτευμα. Η κυβέρνηση μάζεψε 168 κουκιά, και στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση, που θέλουν 12 αποστάτες ακόμα σε διάστημα πέντε ημερών......Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή!Όταν ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε την έναρξη της προεδρικής εκλογής, εμείς σαν ιστολόγιο χρησιμοποιήσαμε ένα απλό excell, καταγράφοντας ασχέτως δηλώσεων βουλευτές
που ήταν καθαρά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και όλους τους υπόλοιπους, κυβερνητικούς, ανεξάρτητους ακόμα και βουλευτές των οποίων τα κόμματα εναντιώνονται αλλά οι ίδιοι παλάτζαραν....Με λίγα λόγια, στην λίστα μας, στους πρόθυμους εξαρχής είχαμε καταγράψει και τους σημερινούς 168, αλλά και τους Τσούκαλη, Φούντα, Ψύρρα, μαζί με Καπερνάρο και Πολύδωρα, αν και ο τελευταίος κοντεύει να μας πείσει ότι δεν κάνει κωλοτούμπα με τίποτα και θα καταψηφίσει και στην Τρίτη ψηφοφορία. Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς είχε εξαρχής 169(ο Καπερνάρος είναι στις ρίζες του Μπαλτάκου), και εν δυνάμει τους 3 της ΔΗΜΑΡ, και οριακά του Πολύδωρα.
Ακόμα και αν θεωρούμε ότι Τσούκαλης και Ψυρρας πολύ δύσκολα θα ψηφίσουν Πρόεδρο, ακόμα και αν διαφωνούν με την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η Φουντά πιστεύουμε ότι η προοπτική μη εκλογής ΠτΔ στην τρίτη ψηφοφορία, δεν θα την οδηγήσει στην κωλοτούμπα, αφού παρά την ανεξαρτητοποίηση της επέμενε μέχρι χθες βράδυ (που είχε πάρει τις αποφάσεις της) για σύγκλιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά το 173 δεν το ξεπερνούν! Η πιθανότητα προσεταιρισμού βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ είναι μηδαμινή πλέον μετά την βεντέτα που έχουν ανοίξει με το Μέγαρο Μαξίμου. Σίγουρα, θα θαυμάσουμε τον Σαμαρά σε κάποιο νέο διάγγελμα, που θα τάζει κάτι θεσμικό, όπως ακούγεται μπας και ψήσει την ΔΗΜΑΡ, αλλά και σήμερα ο Φώτης Κουβέλης μίλησε σαφέστατα για ανάγκη αλλαγής πολιτικής σελίδας στον τόπο, ΤΩΡΑ. Αργά το θυμήθηκε βέβαια, γιατί με την στήριξη του πέρασαν τα πιο σκληρά μέτρα σε σύγκριση με όλα τα άλλα που πάρθηκαν αυτά τα πέντε χρόνια....
Με λίγα λόγια, ετοιμαζόμαστε για εκλογές, με τον Αντώνη Σαμαρά, να έχει πείσει το κόμμα του ότι έκανε τα πάντα.......Το ίδιος και Ο Βενιζέλος που καρπώνεται τον ρόλο του εμπνευστή του τελευταίου διαγγέλματος Σαμαρά. Το όλο θέατρο που παίζεται και θα παιχτεί μέχρι την Δευτέρα, θα είναι αυτό που θα πείσει μέρος της κοινής γνώμης, ότι οι επικίνδυνες εκλογές (θα σκάσουν δημοσιεύματα για χρεοκοπίες και τώρα) τις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, όπως μου είπε ο πεθερός μου, αν καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ θα έβρισκε για πλάκα τους 180, και μάλλον δεν έχει άδικο, αλλά προφανώς συνειδητά θέλει να καταχρεώσει και να δημεύσει τις περιουσίες πολιτών, ως εντελοδόχος των δανειστών της χώρας....Γιατί τελικά αυτό ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ένας εντελοδόχος!
* Τα μεγάλα κορόιδα είναι οι πρόθυμοι ανεξάρτητοι, που σαν ιστολόγιο δεν πιστεύουμε ότι κατ' ανάγκην δωροδοκήθηκαν, αλλά μπορεί απλά να εκβιάστηκαν ή πιο απλά να τους έταξαν θέσεις στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Βέβαια, αν εκλεγούν, σφυρίξτε μου κλέφτικα, γιατί και οι ψηφοφόροι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, θα επιλέξουν συνεπείς με την γραμμή των κομμάτων τους και όχι κωλοτούμπες!
Keywords
Τυχαία Θέματα