Και τώρα οι δυό τους

Η (πρόσφατα πρωταθλήτρια Ισπανίας) Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται απόψε στις 21:45 (ΝΕΡΙΤ και NOVA) στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (το ιστορικό γήπεδο όπου η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004) για τον μεγάλο τελικό του Champions League που ολοκληρώνει τις επίσημες διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο.
Παρά το γεγονός πως έχουμε δει ουκ ολίγους τελικούς από ομάδες της
ίδιας χώρας, για πρώτη φορά δύο ομάδες από την.......
ίδια πόλη θα παίξουν για την βαρύτιμη κούπα, ενώ για δεύτερη χρονιά οι φιναλίστ είναι από τον ίδιο τόπο. Πέρυσι ο τελικός έγινε ανάμεσα στη Μπάγερν και την Ντόρτμουντ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει για έβδομη φορά σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης, ενώ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τότε θα γίνει η έβδομη πρωταθλήτρια Ευρώπης που βρέθηκε στο Champions League χωρίς να έχει κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ισπανίας.
Επίσης, η (πρωταθλήτρια) ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει υποστεί φέτος ήττα στη διοργάνωση (μετρά 8 νίκες και 3 ισοπαλίες!) και αν το πάρει θα γίνει η 10η ομάδα που το καταφέρνει χωρίς να χάσει.
Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 9 τρόπαια, τα περισσότερα από όλες τις ομάδες, ωστόσο έχει 12 χρόνια να ζήσει τη χαρά της κατάκτησης του Champions League. Ο φετινός είναι ο 13ος τελικός στη διοργάνωση για τους «μερέχνες», οι οποίοι έχουν κατακτήσει τους 9 και έχουν χάσει τους 3.
Keywords
Τυχαία Θέματα