Και νέες βολές από τους βουλευτές στον Τσάρο

Συνεχίζεται το ΚΤΕ Οικονομικών στο ΠαΣοΚ  με συνεχόμενες βολές εναντίον του μνημονίου και του Υπουργού Οικονομικών

Ζούνη. :«Ζητάτε να στηρίξουμε. Όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε. Και η αξιοπιστία μας έχει χαθεί. Ερώτηση: Πώς ερμηνεύετε αυτό που γίνεται έξω; Σαν εκτόνωση, σαν αποτέλεσμα λαϊκισμού ή σαν μήνυμα "όχι άλλο ερήμην μας"; Μπορούμε να κάνουμε οικονομική πρόβλεψη σε βάθος χρόνου ή τα πιο σκληρά αναβάλλονται για το φθινόπωρο;»
  Αράπογλου:: «Εγγυήσεις δεν
έχουμε υποχρέωση να δίνουμε μόνο στους δανειστές, αλλά και στο λαό. Πρέπει να δώσουμε χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση. Οι παρωχημένες αντιλήψεις περί ανύπαρκτων εχθρών θέλουν να κρύψουν άλλα πράγματα. Ποιος φταίει που......... οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα; Η ΕΥΑΘ έχει έσοδα πενταετίας τόσα, όσα θα πιάσει αν πουληθεί... Να υποθηκευτούν λοιπόν άμεσα τα κέρδη της επόμενης δεκαετίας... Η Βουλή πρέπει να ανοίξει τα πατζούρια, δεν μπορεί επί 15 μέρες να τα έχει κατεβασμένα, εκεί έξω γεννιέται το καινούριο και έχει ωδίνες... Η πολιτική της άλλης μέρας θα υπάρξει, είτε με μας είτε χωρίς εμάς».
 
. Βούρος  «Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Ποιο είναι αυτό; Όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών... Εμείς κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι, που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση, και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου. Όταν ρώτησαν τον Τσόρτσιλ πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση και κερδίζει χρόνο σε περίπτωση κρίσης, απάντησε: Σαν να πηγαίνω μια βόλτα με μια πιρόγα και τους φίλους μου στον Αμαζόνιο. Κωπηλατούν μαύροι, μας κυνηγούν κροκόδειλοι, ε, που και που πετάμε κανένα μαύρο στο νερό. Εμείς μαύρο-επίορκο δεν έχουμε βρει, ή, αν θέλετε, δεν έχουμε δώσει, κι αν το είχαμε κάνει δεν θα χρειαζόταν καμία διμοιρία ΜΑΤ και κανένα κιγκλίδωμα έξω από το Κοινοβούλιο».

Η κα. Μπατζελή είπε : «Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, δεν καταλαβαίνω ωστόσο γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών, που θα ανεβάσει το χρέος στα 355 δισ. το 2014. Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει στίγμα ενίσχυσης της παραγωγής. Αν το δημοψήφισμα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, είναι λάθος».

Ο Βασίλης Τόγιας σημείωσε: «Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις λογικές περικοπών του πρώτου μνημονίου. Γι' αυτό κανένα βάρος και κανένα κόψιμο σε μισθωτούς και συνταξιούχους».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε: «Το οικονομικό επιτελείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να τις εξατομικεύσει. Τα έχουμε θαλασώσει επικοινωνιακά».

Ο κ. Ζωίδης επισήμανε: «Δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί οι εκλογές είναι καταστροφικές. Δε διακρίνω άλλη δυνατότητα εκτόνωσης της κοινωνικής αναταραχής».

Ο κ. Βαρβαρίγος ανέφερε: «Ο κόσμος βλέπει σκοτάδι, οι θυσίες του πήγαν χαμ
Keywords
Τυχαία Θέματα