Η πρωτότυπη εθνική ιδεολογία της νέας δεξιάς: Το έθνος χωρίς λαό.

Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης
Ησυγκυβέρνηση της Νέας Δεξιάς: ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ, με τις ευλογίες της ΔΗΣΥΜ και τηνανοχή της ΔΗΜΑΡ, αποτελεί μια ολοκληρωτικού τύπου διακυβέρνηση, μιαμετα-κυβέρνηση μαριονέτα, που λειτουργεί ερήμην οποιασδήποτε νομιμοποίησης σταπλαίσια του πολιτικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, και πάντα βέβαια στηνυπηρεσία των δανειστών-του μεγάλου γερμανο-γαλλικού κεφαλαίου. Τι κατέδειξε στοιδεολογικό πεδίο τούτη η συγκυβέρνηση; Το δοσιλογισμό που ενυπάρχει στον πυρήνατου πολιτικού συστήματος, όντας ικανό να ξεπουλήσει κάθε
όσιο και ιερό, μεπερικάλυμμα την περιβόητη ευρωπαϊκή ταυτότητα. Εκατοντάδες «τραπεζοϋπάλληλοι»πάσης επαγγελματικής ιδιότητας περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, ώστε να παρουσιάσουν την εκποίηση της χώρας ως.......ευκαιρία ανάπτυξης, την εξαθλίωση του λαού και την εθνική υποτέλεια, ως αναγκαίαθυσία εθνικής σημασίας. Τα τηλεοπτικά κόμματα της ελληνικής τηλεοπτικής «δημοκρατίας»κατάφεραν τούτη την παγκόσμια πρωτοτυπία: Να καταστρέφουν ένα έθνος, μια χώρα,έναν λαό, για τη σωτηρία του!!!

Παραδοσιακή δεξιά και έθνος.
Η πατριδοκαπηλία και η εθνοκαπηλία υπήρξαν πάντα ταπροσφιλή εργαλεία της παραδοσιακής δεξιάς. Διώξεις, δολοφονίες, ολοκληρωτικάκαθεστώτα με στρατιωτικό ή πολιτικό μανδύα, τυραννίες με ψευδο-δημοκρατικάπροσωπεία, αποικιακού τύπου κυβερνήσεις, κλεπτοκρατικά πολιτικά συστήματα,τηλεοπτικές αντιπροσωπευτικές δικτατορίες, όλα τούτα με την επίκληση τηςπατρίδας και του έθνους. Τα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα αναπτύσσουνπρωτοφανείς δεξιότητες στον τομέα ελέγχου και χειραγώγησης της «κοινής γνώμης».
Στηπερίπτωση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου: «Εις την αρμοδιότητα του Γραφείου ΛαϊκήςΔιαφωτίσεως, ανάγονται:
α) Η διάδοσις ιδεολογικών αρχών εν τωπλαισίω των Εθνικών παραδόσεων και επιδιώξεων.», μέρος της οποίας ήταν και η απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ τηςΓερμανίας, που διακινούταν με άρθρα στον τύπο και που κατά γενική ομολογίασυνοδευόταν από 2000 δραχμές ανά άρθρο.
Το καθεστώς της 21ης Απριλίου δεν φείδεταιεθνικών κορωνών, αφού διεκδικεί για τον εαυτό του τον χαρακτηρισμό της«εθνοσωτήριου επαναστάσεως», ενώ η διάπλαση των νέων ακολουθεί τα ίδια πρότυπατης Μεταξικής προπαγάνδας, μέσα από τον έλεγχο του τύπου και της κρατικήςτηλεόρασης.
Η Καραμανλική μεταπολίτευση επιτυγχάνειένα αποφασιστικό βήμα: να αντικαταστήσει το ιδεολόγημα της μεγάλης Ελλάδας, μετο ιδεολόγημα της ευρωπαϊκής Ελλάδας. Από αυτό το σημείο και μετά, η πολιτικήτάξη, προσδιορίζει την χώρα μέσω της διεθνούς κρατικής ονομασίας της, ωςΕλλάδα, μια καθαρά εδαφική έννοια. Η Ανδρεϊκή κυρίαρχη Ελλάδα, η Σημιτική καινέο-Καραμανλική ισχυρή Ελλάδα, αναφέρεται πάντα σε αυτή την γεωγραφική νομικήέννοια. Στην Ανδρεϊκή περίπτωση υπεισέρχεται η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας,κάτι που απεμπολείται σταδιακά.
Το «έθνος» της παραδοσιακής δεξιάςαποτελεί την ιδεολογικοποίηση των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας, ώστεμέσω της συμβολικής δυναμικής της λέξης, να επιτευχθεί η πλήρης χειραγώγηση τωνσυνειδήσεων και η αποτροπή του πολιτικού
Keywords
Τυχαία Θέματα