Η Λούκα στο Sky News: Επικίνδυνες οι μεθοδεύσεις του Βερολίνου (για «γκαουλάιτερ» στην Αθήνα)

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει τοθέμα, που εξυφαίνει το Βερολίνο και αφορά στο σχέδιο εκχώρησης της ελληνικήςδημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαίο Επίτροπο. Δηλαδή, σ΄ έναν αποικιακόδιοικητή, κατά το πρότυπο των «γκαουλάιτερ», που εγκαθιστούσαν οι ναζί στιςευρωπαϊκές χώρες που κατακτούσαν επί Χίτλερ!
Μετά τον Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγό τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας των...... δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελκαι των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δηλώνει,σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild,
πως η Ελλάδαπρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούςθεσμούς, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με ταμέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης.
Δουλόφρονες θεωρεί τους Ελληνες ο χερ Ρέσλερ. Ανίκανους ακόμη και να αυτοδιοικηθούν.
Αυτοί είναι οι φίλοι και εταίροι τηςελληνικής κυβέρνησης. Σκληροί,ανελέητοι απέναντι στη χώρα μας.
Σθεναρή ήταν η απάντηση της ΛούκαςΚατσέλη, μέσω συνέντευξής της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Χαρακτήρισε«απαράδεκτες καιεπικίνδυνες», τις μεθοδεύσεις του Βερολίνου, τονίζοντας ότι αντιστρατεύονται τους κανονισμούς και τις αρχές της ΕΕ.
«Η Ελλάδα -υπογράμμισεη Λ. Κατσέλη- έχει ανταποκριθείπλήρως στις υποχρεώσεις της. Καμία άλλη χώραδεν έχει καταφέρεινα μειώσει τοέλλειμμά της κατά6% μονάδες μέσα σε δύο χρόνια και καμία άλλη χώρα δεν έχει υποστεί 40% μείωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης».
Η Λ. Κατσέλη απέδωσε την υστέρηση των φορολογικών εσόδων στην ύφεση και κάλεσε τόσο την ΕΕ όσο και την ελληνική κυβέρνηση να «εξετάσουν προσεκτικά το μίγμα της φορολογικής πολιτικής».
Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας πατώντας εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα