Η Κομισιόν ζητά περισσότερα από τα Σκόπια για το ονοματολογικό

Περισσότερα από τα Σκόπια, για την επίλυση του ονοματολογικού, ζητά η Κομισιόν, την ώρα που η κινητικότητα στην Ελλάδα είναι έντονη επί του θέματος.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δράση της κυβέρνησης των Σκοπίων για τον τερματισμό
ενός αδιεξόδου 25 ετών για την ονομασία της ΠΓΔΜ...
και ελπίζει να δει εκ μέρους της κυβέρνησης Ζάεφ «συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στην ιστοσελίδα EURACTIV.com.

«Η διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ των γειτόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης μέσω διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του ονόματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ουσιαστική», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Εν προκειμένω, χαιρετίζουμε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω συγκεκριμένα αποτελέσματα», προσέθεσε ο εκπρόσωπος στο Euractiv.

Τσίπρας: Ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, επισημαίνει, την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός μιλά, επίσης, για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση» και υπογραμμίζει ότι «έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αμήχανη και ανεύθυνη, προσώρας» τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε «ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση, εάν υπάρξει προοπτική λύσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα