Η ΑΡΚΟΥΔΑ και το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου
Πριν από λίγο, καθόμασταν με μια παρέα συναγωνιστών, συντρόφων από τον ΣΥΡΙΖΑ και κουβεντιάζαμε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών.Ένας σύντροφος μου είπε πως, η γυναίκα του κάθε μήνα πηγαίνει στην εκκλησία και δίνει στον Παπά ένα ποσό για τους "πεινασμένους". Γι' αυτούς που είναι οικογενειακώς άνεργοι, για' αυτούς που η Κυβέρνηση του ΓΑΠ, η κυβέρνηση του Παπαδήμου,
η Κυβέρνηση του....... Σαμαρά - Βενιζέλου τους έκανε άνεργους και πεινασμένους, που τρέφονται από το συσσίτιο της εκκλησίας.
Αυτοί, οι πεινασμένοι ψήφισαν Μπακογιάννη. Ψήφισαν Σαμαρά. Ψήφισαν ΠΑΝΔΟΚ. «Ε λοιπόν, ξανά δεν θα της δώσω λεφτά για τους πεινασμένους. Να πάνε στον Σαμαρά, να πάνε στην Νέα Δημοκρατία, να πάνε στον Μπακογιάννη να τους ταΐσει».Ένας άλλος σύντροφος μου είπε, « τι τα θες , ο κόσμος είναι ζώα. Για είκοσι ή πενήντα ή πεντακόσια ευρό ψήφισε Δεξιά, ψήφισε Μπακογιάννη».Μιλούσαν αφηγούμενοι την απογοήτευσή τους , την αμυαλιά των πεινασμένων, περιέγραφαν τα μοσχάρια που πουλήθηκαν για 10, 20, 50, 500 ευρώ για να δοξαστεί η Δεξιά, να δοξαστεί ο Σαμαράς, που τους κατάντησε πεινασμένους.Κάποιος συνταξιούχος, χρόνια μετανάστης στην Γερμανίας, πρώην μικρός επιχειρηματίας, μου είπε. «Βαγγέλη, υπάρχει αυτό το παιδί, ο Τσίπρας. Αυτός ότι λέει το πιστεύει, αυτό που λέει βγαίνει από μέσα του. Πρέπει όλος ο λαός τώρα, αυτήν την Κυριακή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».Στην ίδια παρέα, ένα σύντροφος προερχόμενος πρόσφατα από το ΚΚΕ, μου είπε. «Κοίτα, εγώ εδώ και δύο χρόνια κουράστηκα από τις αηδίες που λέει το κόμμα και ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω πως ο Τσίπρας μπορεί να τα κάνει αυτά, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».
Σκέφτηκα για λίγο και τους έδωσα μια απάντηση.Αγαπητοί μου φίλοι και σύντροφοι, στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές συνέβη κάτι ελπιδοφόρο. Οι Κυβερνώντες, αυτοί οι καραγκιόζηδες, σαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο αλλά και αυτό το σκύβαλο τον κυρ Φώτη, επειδή κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο λαός, προσπάθησαν να του το πουν ανάποδα. Μαζί και τα ΜΜΕ, στο ίδιο μήκος προπαγάνδας, αναμασούσαν αυτό που δήθεν κατάλαβαν οι τρεις Τυχοδιώκτες. Ότι, ο λαός αποφάσισε να βάλει τα κόμματα να συνεργαστούν στην εξουσία. Όμως, ο λαός μέσα στην δειλία του ψιθύρισε λίγο φωναχτά, ότι ήρθε η ώρα την σωτηρία του να την αναθέσουν σε ένα μικρό κόμμα, του 4,5% που δεν έχει ξύλινη γλώσσα, που δεν έχει στάσιμο εγκέφαλο και που στο μέτρο που μπορεί, με τις δυνάμεις που του επιτρέπει το εκλογικό σύστημα, έχει προοδευτικές απόψεις και που τις παλεύει με κάθε τρόπο, να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τι εγκλήματα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ εναντίον του λαού.Το μεγαλύτερο έγκλημα του ΠΑΣΟΚ, είναι που ταύτισε τον εαυτό του με τον Σοσιαλισμό. Διέσυρε τον Σοσιαλισμό, διέσυρε την Αριστερά, εκπαίδευσε τον άνθρωπο σε δεξιά καρικατούρα και τώρα, όταν ο ίδιος ο άνθρωπος που δυστυχεί από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στο άκουσμα «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά, επιδιώκει τον Σοσιαλισμό», στο μυαλό του έρχεται ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, Ο Άκης, ο Βενιζέλος, ο ΓΑΠ και τότε ενστικτωδώς τρέχει να κρυφτεί στην σκιά του δυνάστη του. Στην σκιά εκείνου που τον έκανε άνεργο, που του στέρησε την αξιοπρέπεια, που τον έκανε πεινασμένο, που το έκανε άστεγο.
Ξέρετε, τους είπα, πως μαθαίνει να χορεύει η αρκούδα; Ο γύφτος, αφού ανάψει αρκετά κάρβουνα, βάλει απάνω μια λαμαρίνα και δέσει απο ένα πάσσαλο στο κέντρο της λαμαρίνας την αρκούδα, αρχίζει να κτυπά το ντέφι ή να παίζει ένα συγκεκριμένο σκοπό με το κλαρίνο.Η αρκούδα, που καίγονται τα πόδια της χοροπηδάει πάνω στην ζεστή λαμαρίνα.Αυτό το επαναλαμβάνει κάθε μέρα για ένα μήνα. Μετά βγαίνει στις γειτονιές και αρχίζει να κτυπά το ντέφι. Η αρκούδα νομίζοντας που καίγονται τα πόδια της, αρχίζει και χοροπηδάει.Το ΠΑΣΟΚ, αφού εκπαίδευσε τον λαό, στην ρεμούλα, στο πλιάτσικο των κυβερνώντων, στο ρουσφέτι, στην αδικία, στην αναξιοκρατία, στη διαφθορά, επικαλούμενο τον Σοσιαλισμό και ότι αυτοί είναι Σοσιαλιστές, σήμερα ο λαός ακούγοντας την λέξη " Σοσιαλισμός" τρέχει να κρυφτεί στην σκιά του Φασισμού της Χρυσής Αυγής και στην σκιά του Φασισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτός είναι ο λαός και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να δώσουμε μια διπλή μάχη, Η μεγαλύτερη είναι να αποκαταστήσουμε στην συνείδηση του λαού μας τον Σοσιαλισμό. Όταν το πετύχουμε αυτό ο λαός θα μας εμπιστευτεί και θα είναι μαζί μας στα δύσκολα και στα εύκολα. Η αρκούδα για να ξεχάσει το μαρτύριο της καμένης λαμαρίνας πρέπει να σταματήσει να ακούει τον ντέφι. Να περάσουν πολλά χρόνια.Αν όμως δεν την αφήνεις, αν κάθε ένας τρίτος του αρέσει να κάνει πλάκα μαζί της και να κτυπά ένα ντέφι, η αρκούδα πότε δεν θα πάψει να χοροπηδάει όταν ακούει το ντέφι.Αυτός ο Τρίτος είναι το ΚΚΕ. Που ενοχοποιεί τις προθέσεις, τον λόγο, την αποστροφή του λόγου, που ψάχνει να βρει ψήγματα, να τα μεγιστοποιήσει, να κάνει υποθέσεις εργασίας και να τις παρουσιάζει ως αναλύσεις και βάσιμα στοιχεία, ως αποδείξεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ξεχνά η αρκούδα τα κάρβουνα, την λαμαρίνα και το ντέφι. Προσπαθεί αβανταδόρικα προς το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, να ενοχοποιεί κάθε δύναμη που μπορεί να το ανατρέψει.
Keywords
αρκουδα, ΠΑΣΟΚ, αρκουδα, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, συριζα, γαπ, παπαδημος, σαμαρας, βενιζελος, νέα, θες, τσιπρας, ΚΚΕ, εκλογες, μμε, συγκεκριμένο, ψήγματα, αποδειξεις, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, σταση εργασιας, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κομματα, αποτελεσματα, γυναικα, δημοκρατια, ζωα, μμε, σωτηρια, ωρα, αδικια, ακης, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, βγαινει, γαπ, γυφτος, γλωσσα, δυναμη, εγκληματα, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ερχεται, ζεστη, ιδια, ιδιο, εικοσι, θες, κυβερνηση, κλαρινο, κομμα, λεφτα, λογο, μηκος, μικρο, μυαλο, παγκαλος, παιδι, πλιατσικο, πλακα, συγκεκριμένο, σημιτης, ψήγματα, αηδιες, φιλοι, ηρθα, κυριακη, ποδια
Τυχαία Θέματα