Γιατί κύριε Βενιζέλε δεν δίνετε στην δημοσιότητα την επιστολή Παυλόπουλου, όπως δώσατε και την δική σας;

Ενδιαφέρον είναι το παρασκήνιο γύρω από τη -γνωστή- επιστολή του Β. Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, με την οποία εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη μη πρόσκληση της αντιπολίτευσης στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε το ελληνικό χρέος και ποιο τμήμα του είναι επαχθές, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για την παρουσία – ομιλία του Προέδρου σε αυτή τη συνεδρίαση!..

Κατ’ αρχάς, αποτελεί
μέγιστο ατόπημα Βενιζέλου η δημοσιοποίηση της επιστολής.
Κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται, συνιστά θεσμική παρέκκλιση. Και μάλιστα δημοσιοποίησε την επιστολή του με τρόπο κουτοπόνηρο. Δηλαδή, ενώ επίσημα δεν έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή, απ’ την άλλη έντεχνα τη διέρρευσε επιλεκτικά σε δύο συγκεκριμένους δημοσιογράφους, γνωρίζοντας ότι έτσι θα την αναπαρήγαγαν όλα τα ΜΜΕ!

Μόλις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την επιστολή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βενιζέλο. Η μεταξύ τους συζήτηση ήταν «θερμή».
Ο Πρόεδρος τον ρώτησε, αν γνωρίζει το περιεχόμενο της ομιλίας του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής και αν διαφωνεί.

Αποδείχτηκε, ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου… Κι όταν η συζήτηση πήγε εκεί, παραδέχτηκε ότι η ομιλία είναι σε σωστή κατεύθυνση και υπέρ των συμφερόντων της χώρας μας…
Ο Πρ. Παυλόπουλος τού επεσήμανε ότι θα του απαντήσει με επιστολή, ενώ του είπε επίσης, ότι φυσικά και γνωρίζει το εύρος των αρμοδιοτήτων του, απαντώντας έτσι στην προκλητική αιχμή Βενιζέλου περί αυτού.

Πράγματι, του έστειλε επιστολή, την οποία ο Βενιζέλος δεν έχει δημοσιοποιήσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν και τη δικιά του επιστολή τη διέρρευσε εντέχνως…

Το γιατί επιλεκτικά κάνει τις διαρροές, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να προβληματίσει…
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός επισημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά το πώς θα πρέπει να κινείται με βάση τις εκ του Συντάγματος αρμοδιότητές του και αφετέρου επί της ουσίας του τονίζει, ότι γι’ αυτόν προέχει το συμφέρον της χώρας και μπροστά σε αυτό θέτει την ουσία μπροστά απ’ τους τύπους…

Πληρωμένη, πράγματι, απάντηση, σε μία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη επιστολή και σε κάθε περίπτωση άκομψη συμπεριφορά…
Keywords
Τυχαία Θέματα