Φύγετε από την Αθήνα γυρίστε στα χωριά και γίνετε Κτηνοτρόφοι



Ένα εντελώς διαφορετικό άρθρο θα διαβάσετε σήμερα στον MELISSOCOSMO.
Το άρθρο αυτό γράφεται για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Αθήνα, βρίσκονται χωρίς δουλειά και είναι σε απόγνωση.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την πατρίδα, και για όλους μας, η συσπείρωση, η αλληλοβοήθεια, και η .....
αλληλοκατανόηση φαντάζουν πολύ σημαντικά πράγματα.
Θα προσπαθήσω σήμερα λοιπόν να σας δώσω μια άλλη διέξοδο, που ίσως αν το δείτε σοβαρά να σας βγάλει από το αδιέξοδο, της ανεργίας και της μιζέριας.

Θα
πρέπει να σας εξηγήσω εδώ ότι ο γράφων αυτό το άρθρο υπήρξε σε όλη του την ζωή, Αγρότης, Κτηνοτρόφος, και Μελισσοκόμος.

Σε ότι θα διαβάσετε λοιπόν πέρα από την πείρα, υπάρχει και βαθιά γνώση των πραγμάτων.

Εδώ και κάποιες δεκαετίες λοιπόν υπήρξε η τάση, να φεύγουν οι νέοι από την επαρχία προς τις μεγάλες πόλεις, και κυρίως προς την Αθήνα.

Τις δεκαετίες του 60, του 70 και του 80 όσοι έφυγαν μόχθησαν μεν αλλά τα κατάφεραν.
Οι συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές, μιας και λόγο της Δραχμής δεν υπήρχαν εισαγόμενα προϊόντα, ή αυτά που υπήρχαν ήταν πανάκριβα.

Ότι ανάγκες είχε η χώρα λοιπόν έπρεπε να παράγει για να τις ικανοποιήσει.

Σε αυτές τις συγκυρίες προσθέστε και ότι δεν υπήρχαν μετανάστες τότε, κι έτσι εύκολα κανείς μπορούσε να βρει δουλειά, και πολλές φορές μάλιστα ήταν τέτοια η ζήτηση, που επέλεγε κάποιος μεταξύ πολλών προσφορών για θέση εργασίας ποια του ταιριάζει καλύτερα.

Με αυτά και με αυτά η φυγή από τα χωριά έγινε μόδα, και αργότερα ανάγκη, μιας και τα κορίτσια έφευγαν μαζικά και ήθελαν όλες Αθήνα, με αποτέλεσμα κι αν κάποιος ήθελε να μείνει στο χωριό του να νιώθει μοναξιά, κι έτσι αναγκάζονταν να φύγουν όλοι, αφήνοντας τα χωριά τους έρημα με λιγοστούς μόνο γερασμένους κατοίκους.

Αυτοί που κατάφεραν να μείνουν ωστόσο, έβαλαν μια καλή σειρά, και έμειναν σε μεγάλα χωριά κυρίως και τώρα είναι οργανωμένοι και δυνατοί, επαγγελματικά τουλάχιστον.

Η όλη αυτή κατάσταση άλλαξε άρδην από την δεκαετία του 90.
Τότε τα εργοστάσια και οι μεγάλες εταιρείες άρχισαν να φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό και σε συνδυασμό με την αθρόα έλευση μεταναστών στην χώρα, οι δουλειές πλέον και οι νέες θέσεις για εργασία έπαψαν να υπάρχουν.

Η φυγή των νέων όμως εξακολουθούσε, και τότε κατέφευγαν σε εργασία σε εστιατόρια και σε μαγαζιά με γρήγορο φαγητό, οι δε κοπέλες άρχισαν να γίνονται μαζικά νοσηλεύτριες και κομμώτριες.
Η κατάσταση όμως από τότε έδειχνε ότι δεν πάει καλά.

Οι λανθασμένες πολιτικές έδιωχναν τις μεγάλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και οι δουλειές λιγόστευαν, οι εισαγωγές πλημμύρισαν την αγορά και η χώρα δεν παρήγαγε τίποτα.

Η δεκαετία του 2000 βρήκε όλα αυτά τα προβλήματα, ενώ η πολιτική παρέμενε η ίδια.

Τότε η εσωτερική μετανάστευση ανακόπηκε, οι νέοι επιτέλους άρχισαν να μην φεύγουν απο την επαρχία, χωρίς όμως να είναι και ευχαριστημένοι που έμεναν σε αυτή.

Διανύουμε ήδη την δεύτε
Keywords
Τυχαία Θέματα