Ευρωεκλογές 2014: Πολιτική παρέμβαση Παπανδρέου: "Να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ"

Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, αφού άσκησε το πολιτικό του δικαίωμα (Vid) και τα συμπεράσματα δικά σας...

Σε σημαντική πολιτική παρέμβαση, προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Ν. Ερυθραία.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην προσφορά
του ΠΑΣΟΚ, στο πώς αντιμετώπισε η ΕΕ την Ελλάδα, την περίοδο που ξέσπασε η κρίση, αλλά και στην ανάγκη, πέρα από δημοσιονομική προσαρμογή να υπάρχει και όραμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν έκανε καμία αναφορά στο σχήμα της Ελιάς και όπως φαίνεται από τη δήλωσή του, χαράσσει μια γραμμή έναντι και του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

"Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, αψηφώντας το πολιτικό κόστος και την απειλή της χρεοκοπίας. Αυτά τα κάναμε μέσα σε μια συντηρητική Ευρώπη, που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει το ανάστημα για μια πολιτική αλληλεγγύης. Ελπίζω αυτός ο κύκλος να κλείνει πια. Όμως αύριο, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές. Να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη. Και εδώ σε αυτό τον τόπο δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, υπάρχει και το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου", είπε ο κ. Παπανδρέου
Keywords
Τυχαία Θέματα