Εποχικές προσλήψεις για την υποδοχή 30.000 προσφύγων – Το σχέδιο για Ειδομένη και Πειραιά

Σχέδια για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για την Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γιώργος Κυρίτσης, θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις στην Αττική και την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα στις επόμενες 20 ημέρες....

Σε ό,τι αφορά την Συμφωνία,
η Ελλάδα κινητοποιήθηκε ήδη από το περασμένο Σάββατο και έχει σε μεγάλο βαθμό καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία και αφορούν την εφαρμογή της.

Την Τετάρτη, θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή, που θα υιοθετούνται όλα τα ζητήματα του προσφυγικού, μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα δημιουργείται ένα νέο όργανο που θα συντονίζει τη διαχείριση των προσφύγων υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλλη, ενώ αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής και μετατρέπεται σε γενική γραμματεία, που θα ενισχυθεί με προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, θα εντατικοποιηθεί η ενημέρωση ώστε να μην πηγαίνουν εκεί νέοι πρόσφυγες και θα αυξηθούν τα μέσα που θα τους μεταφέρουν στα κέντρα φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν εκεί 2.000 θέσεις.
Ανάλογο είναι το σχέδιο και για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα