ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ βγάζει.... άχρηστο ελληνικής κατασκευής ηλεκτρονικό σύστημα που τυφλώνει τα F16

Ο άνθρωπος ή είναι ανόητος ή δεν γνωρίζει τι ποιεί! Όπως και να'χει, είναι επικίνδυνος! Βγήκε στη Βουλή και μίλησε δημοσίως για απόρρητο όπλο - 100% ελληνικής εφεύρεσης και κατασκευής - το οποίο τυφλώνει τα αντίπαλα F16 και μάλιστα το έβγαλε... άχρηστο!...
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Πολατίδης αναφορικά με το ελληνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου αεροσκαφών Ε2-92, ανέφερε ό,τι.......
"το σύστημα Ε2-92 απέδωσε ικανοποιητικά στις δοκιμές του επί των αεροσκαφών Α-7 το 2003, αλλά η πρόταση της ΕΑΒ να κατασκευαστούν 40 κομμάτια για να τοποθετηθούν στα Α-7 δεν προχώρησε, επειδή τα αεροσκάφη αυτά επρόκειτο να αποσυρθούν"!

Ο ΑΝΥΕΘΑ έχει δίκιο... εν μέρει. Προφανώς ξεχνά να αναφέρει (η δεν γνωρίζει καν) ότι ενώ τα Α-7 Η αποσύρθηκαν το 2008, τα 40 Α-7 Ε υπηρετούν ακόμα επτά χρόνια μετά την πρόταση της ΕΑΒ!

Σε απλά ελληνικά. Ο Γ. Ραγκούσης, υπηρετώντας πιστά τον ρόλο του άσχετου και του επικίνδυνου για την πολιτική ζωή της χώρας (χαρακτηρισμό που του έχουν πιστώσει απ' όταν τελούσε υπουργός στο Μεταφορών), απαξίωσε δημοσίως μία 100% ελληνική και απόρρητη εφεύρεση, που έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στους έλληνες πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, έναντι των τουρκικών F16.

Ο Γ. Ραγκούσης αναφέρει στην απάντηση του ότι το Ε2-92 θεωρείται τεχνολογικά ξεπερασμένο και ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό μόνο κατά των F-16. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως πέφτει για άλλη μία φορά θύμα των πληροφοριών που του παρείχαν οι υφιστάμενοι του και αυτό διότι το σύστημα δεν θεωρείται ξεπερασμένο τεχνολογικά αφού πριν από μερικά χρόνια (2005) δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία εναντίον αεροσκαφών F-16 Block 50 της ΠΑ με 72 αεροσκάφη του ιδίου τύπου να υπηρετούν και στην τουρκική Αεροπορία.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι το Ε2-92 είναι αποτελεσματικό μόνο κατά των F-16 και επομένως υπάρχει ζήτημα ως προς την προστασία που παρέχει το σύστημα στο αεροσκάφος φορέα έναντι άλλων τύπων αεροσκαφών, όπως υπενθυμίζει το defencenet.gr στον Γ.Ραγκούση, ο κορμός της τουρκικής Αεροπορίας, 209 αεροσκάφη, αποτελείται από τέσσερις εκδόσεις του συγκεκριμένου μαχητικού (F-16) με πιο πρόσφατη την έκδοση F-16 Block 50Adv.

Από την άλλη πλευρά τα 49 F-4E 2020 Terminator που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία είναι διαμορφωμένα για αποστολές κρούσης και ο μόνος οπλισμός αυτοάμυνας που φέρουν είναι οι πύραυλοι μικρής εμβέλειας AIM-9 Sidewider.

Επομένως όπως φαίνεται η μόνη και κύρια απειλή για την ΠΑ είναι τα 209+2 F-16 των τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων Block 30/40/50/50+ με το Ε2-92 να μπορεί να αντιμετωπίσει με βεβαιότητα τις τρείς πρώτες εκδόσεις του τύπου αυτού, αφού τα 30 αεροσκάφη της τελευταίας έκδοσης, Block 50Adv είναι ακόμα υπό παράδοση.

Άρα για ποια αναποτελεσματικότητα του ελληνικού συστήματος μπορούμε να μιλήσουμε όταν το Ε2-92 μπορεί εξ αρχής να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κύρια απειλή της ΠΑ, δηλαδή τα τουρκικά F-16.

Δηλαδή και ε
Keywords
Τυχαία Θέματα