Ελπίδα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ελπίδα έρχεται. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να είναι πιο πραγματικό. Σε μια χώρα ανθρώπων κατεστραμμένων ηθικά και οικονομικά, η ελπίδα μόνο κρατάει. Σε μια Ευρώπη αποδομημένη κοινωνικά και πολιτικά, με…

το γερμανικό ιμπέριουμ να διαλύει πάλι το ευρωπαϊκό όνειρο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κουκίδα αντίστασης. Μια ελπίδα ότι ο Δαβίδ μπορεί να ξανανικήσει τον Γολιάθ»,
αναφέρει, σε άρθρο της στο aixmi.gr η Χρύσα Ταβουλάρη.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:
Η ελπίδα έρχεται. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να είναι πιό πραγματικό. Σε μια χώρα ανθρώπων κατεστραμμένων ηθικά και οικονομικά, η ελπίδα μόνο κρατάει.
Σε μια Ευρώπη αποδομημένη κοινωνικά και πολιτικά, με το γερμανικό ιμπέριουμ να διαλύει πάλι το ευρωπαϊκό όνειρο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κουκίδα αντίστασης. Μια ελπίδα ότι ο Δαβίδ μπορεί να ξανανικήσει τον Γολιάθ.
Ξέρω, θα μου πείτε ότι η ελπίδα και οι μύθοι είναι για μυθιστορήματα κι όχι για διακυβέρνηση. Θα σας απαντήσω ότι η ελπίδα είναι ό,τι πιό πραγματικό υπάρχει. Αυτό που ελπίζουμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε κι όχι εκείνο το «ρεαλιστικό» που οι «συνθήκες» επιβάλλουν.
Και ναι, η ελπίδα έχει κόστος και ρίσκο. Το «ρεαλιστικό» έχει την απατηλή ηρεμία της τάξης και της συνέχειας.
Η ελπίδα πρέπει να αποδείξει πολλά, ο «ρεαλισμός» τίποτα, καθώς όλα, απλά συμβαίνουν πέρα και έξω από εμάς.
Η ελπίδα, αν διαψευστεί, ανοίγει χάσματα τεράστια. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα. Πρέπει, πρωτίστως, να αποδείξουν ότι ξέρουν να οδηγούν την ελπίδα, μιάς και αυτή δεν είναι ίδια για όλους.
Υπάρχει η ελπίδα εκείνου που θέλει να ξαναβρεί στην ασφάλεια του βολέματος και η ελπίδα εκείνου που θέλει να αλλάξει τους όρους και την καθεστηκύια λογική.
Ο πρώτος είναι αυτός που στέκεται πάντα στη πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων και μπροστά στις κάμερες, υπενθυμίζοντας την παρουσία του, ο δεύτερος είναι εκείνος ο σκεπτικός στην τελευταία σειρά, που ελπίζει, η ελπίδα του να είναι η ελπίδα των πολλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα