Έληξε το τελεσίγραφο για εκκένωση της Γάζας


Έληξε επισήμως στις 16:00 το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της Γάζας εν μέσω βομβαρδισμών και εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Ήδη πριν από το πρώτο τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και υφίσταται
σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα αρνούνται να εκκενώσουν.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς καταγγέλλει τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ κομβόι με Παλαιστίνιους αμάχους, που κατευθύνονταν προς το νότο. Τουλάχιστον 70 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 2.269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 9.814 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Στη Γάζα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.215 και μεταξύ αυτών είναι 724 παιδιά. Οι τραυματίες είναι 8.714. Οι υπόλοιποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυματίες καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη. Ανάμεσα στους νεκρούς Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν απο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες είναι και ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Έληξε το τελεσίγραφο για εκκένωση της Γάζας – Η Χαμάς καταγγέλλει το Ισραήλ ότι βομβάρδισε κομβόι αμάχων

Περισσότερα από 1.300 κτήρια έχουν καταστραφεί εντελώς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες και για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον πόλεμο, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε γενίκευση της σύρραξης. Νωρίτερα, οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ενός “τρομοκρατικού πυρήνα” που προσπάθησε να διεισδύσει στο Ισραήλ από τον Λίβανο σήμερα το πρωί. Τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο χτύπημα, κοντά στη βόρεια πόλη Margaliot, σύμφωνα με τον στρατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα