Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε, και εκεί που δεν νίκησε......

Για να τελειώνουμε με τα "παραμυθακια' Σαμαρά και Βενιζέλου, η κυβέρνηση, όπου στήριξε ανοικτά μέσω των κομμάτων τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμού ηττήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος. Γελάμε με την οικειοποίηση νικών, σαν και αυτή του Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, που επί 2 μήνες, η ηγεσία της ΝΔ, τον έλουζε με όχι τόσο κολακευτικά σχόλια!...Η νίκη της Ρένας Δούρου, στην Περιφέρεια είναι μεγάλη. Δέχθηκε, επικοινωνιακό πόλεμο, είδε επί δύο
μήνες οι δημοκόποι να την βγάζουν δεύτερη και καταϊδρωμένη σε δημοσκοπήσεις, που απόψε είδαμε ότι σκοπό τους ήταν να αβαντάρουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η νίκη της, ήταν πολιτική!
Ακόμα πιο μεγάλη νίκη, τεράστια, είναι αυτή του Σακελλαρίδη την Αθήνα. Σε περιοχή, με στρατηγικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο, ακουμπώντας την πρώτη θέση. Κατάφερε και έβγαλε εκτός μάχης, την δεξιά στην πόλη, πράγμα που δεν κατάφερε να κάνει ούτε ο δήμαρχος Μπέης, την εποχή της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ! Βέβαια, δεν την έκανε μόνος του, η νίκη ανήκει στην "Ανοικτή Πόλη", σε μία αυτοδιοικητική παράταξη, που δείχνει τον δρόμο πως η καθημερινή παρέμβαση της Αριστεράς παράγει "θαύματα"!
Όμως, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε περιφέρειες, που επικρατεί πολιτικά, αλλά και σε Δήμους, δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο! Αν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερναν νίκες, σίγουρα θα μιλάγαμε για ανατροπές σε τοπικό επίπεδο, που θα σηματοδοτούσε άλλες εξελίξεις!
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί, έκαναν το λάθος να θεωρήσουν δεδομένη την "μεταφορά" εμπιστοσύνης από το "κεντρικό πολιτικό" στο αυτοδιοικητικό. Και εκεί, λόγω απειρίας, αλλά και λάθος ορισμένες φορές πολιτικής κατεύθυνσης που δεν αρμόζει στην Ριζοσπαστική Αριστερά, ακολούθησε προεκλογικές εκστρατείες "παλαιού τύπου", με παλιές συνταγές....Χαρακτηριστικό το Σχόλιο, του φίλου, Σπύρου Σούρλα:
"O τρόπος που οργανώθηκε η 'Ανοιχτή Πόλη' ως συλλογικότητα θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα..αν και αμφιβάλλω αν αυτό θα άρεσε σε όλους..

Κατά τα άλλα τα άνευ όρων ανοίγματα στους 'νοικοκυραίους' και οι δήθεν 'διευρύνσεις' με 'ποδοσφαιρικές μεταγραφές'από τα πάνω δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει,μιάς και υποτίμησαν τους 'από κάτω' και τις δυνάμεις της εργασίας.
Επίσης όταν έχεις δυο χρόνια την δυνατότητα να ενισχύσεις ενα ριζοσπαστικοποιημένο μέρος της κοινωνίας και να το κάνεις κοινωνό στις διεργασίες,αλλά προτιμάς να αναλώνεσαι σε μάχες μηχανισμών τότε θα υπάρξει πρόβλημα..και το ίδιο θα συμβεί και στις Ο.Μ.
Τέλος κατάντησαν βαρετοί κάτι περιφερόμενοι 'φρουροί' που παριστάνουν τους 'εγγυητές' του 'όλου ΣΥΡΙΖΑ' ...Για θεσούλες ενδιαφέρονται...
Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με σημαντική διαφορά,όμως η ανάθεση πλέον παραμονεύει....Και σε αυτό δεν ευθύνονται μόνον οι πολίτες αλλά και εκείνοι που φαίνεται να το επιθυμούν επειδή τους βολεύει...
Προχωράμε για την επόμενη Κυριακή νικώντας εκεί που μπορούμε και φυσικά στην μάχη των Ευρωεκλογών."

Καλό είναι πολλές φορές να μην σου πηγαίνουν "όλα καλά" για να μη ησυχάζεις.
Καλύτερο, να μαθαίνεις από τα λάθη σου, και να ακολουθείς τον "εαυτό" σου, αυτό που σε χαρακτηρίζει, να ακολουθείς τον Ριζοσπαστισμό!
Στην Αριστερά οι ήττες, πολλές φορές, όταν αναλύονται σωστά, σύντομα μετατρέπονται σε μεγάλες νίκες! Και δεν εννοώ εκλογικές......
Η νίκη στις Ευρωεκλογές είναι δεδομένη!
Keywords
Τυχαία Θέματα