Εισαγόμενη ανικανότητα...

Στην πρώτη της θητεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυριζόταν ότι αντεπεξήλθε με επιτυχία στις συνέπειες της πανδημίας, μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που «εισήχθη» νομοτελειακά στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Κι αυτό μολονότι ο καθηγητής Τσιόδρας προτού καταγραφεί το πρώτο επίσημο κρούσμα στην... Ελλάδα είχε προβλέψει ότι είναι δύσκολο να εμφανιστεί και εδώ ο κορωνοϊός στη βάση της θεωρίας ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις Πεκίνο-Αθήνα! Στην πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία

ευνοήθηκε από την (εισαγόμενη) πανδημία αφού, πατώντας στις έκτακτες συνθήκες του κορωνοϊού, μοίρασε με τις ευλογίες και της Ε.Ε. χρήμα στην αγορά και εφάρμοσε αδιαφανείς πρακτικές, όπως οι εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αργότερα η γαλάζια διακυβέρνηση ανακάλυψε την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, την οποία απέδωσε 100% στον πόλεμο στην Ουκρανία, μολονότι ήδη αρκετούς μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή υπήρχαν σημαντικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις ότι θα επερχόταν πρόβλημα στην αγορά ενέργειας με απρόβλεπτες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Όπερ και εγένετο. Η φράση «εισαγόμενη κρίση» έγινε επωδός στα κυβερνητικά χείλη ακόμη κι όταν οι τιμές στα καύσιμα πήραν την άγουσα, αλλά και όταν ξεκίνησε η ανοδική τροχιά στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης.

Σημειωτέον πως τον Μάιο του 2021 ο πληθωρισμός έτρεχε με 0,1 %. Οι δε υπουργικοί ισχυρισμοί για την εξόφθαλμη αδιαφορία στην αντιμετώπιση της ακρίβειας ήταν ότι εάν μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, θα ευνοηθεί κι εκείνος που έχει Porche Cayenne, κι αν μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα ευνοηθεί ο πλούσιος που καταναλώνει περισσότερα μακαρόνια και μάλιστα όχι Νο6.

Ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να ανακαλύψει με αφορμή τα γεγονότα στου Ρέντη την εισαγωγή και της οπαδικής βίας. Επί της ουσίας, πετά για ακόμη μία φορά την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενη να κατανοήσει κοινωνικά φαινόμενα και να λάβει σοβαρά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Εκτός εάν το πρόβλημα εστιάζεται σε ανικανότητα εισαγόμενη ή μη με άλλοθι την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών...

ΑΥΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα