ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΕΝ - ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ- ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΘΕΙΑ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Είναι ντροπή για όλους η αξιοδάκρυτη εικόνα των δυστυχισμένων (λαθρο) μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στη χώρα μας.Ανθρώπινα όντα /ψυχές στιβάζονται σε σαπιοκάραβα και χάνονται στα κύματα.Όσοι κατορθώνουν να φτάσουν, διαβιούν σε συνθήκες άθλιες, δίπλα στα σκουπίδια ή περιπλανώνται ανέστιοι στα κέντρα των πόλεων.Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε το ασύγνωστο ανθρώπινο δράμα, χωρίς να γίνεται (σχεδόν) τίποτα!......Φοβούμαι ότι εμείς (Σ.Σ επειδή σκεφτόμαστε ... συναισθηματικά)
αντιμετωπίζουμε με τη συνήθη αβελτηρία, βερμπαλισμούς, ευχολόγια και "ευαισθησίες" - κομματικών προδιαγραφών - το όλο ζήτημα. Αποτέλεσμα: Αγανακτισμένοι τόσο οι ξένοι, όσο και οι ντόπιοι (!!!).Οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο .........αντιμετώπισης του ζητήματος, με ρεαλισμό, σχεδιασμό, συγκεκριμένα μέτρα όπως:
1. Να καταστήσουμε γνωστό, στη διεθνή κοινότητα, τον αριθμό (λαθρο) μεταναστών που η Ελλάδα μπορεί να αντέξει.2. Να μας δοθούν επιπρόσθετα κονδύλια προκειμένου να δημιουργήσουμε κατάλληλες υποδομές ανθρώπινης διαβίωσης -φιλοξενίας.Εκτός πόλεων ή κατοικημένων περιοχών.(Διότι είναι - υποτίθεται - μια transit/ ενδιάμεση / προσωρινή κατάσταση).3. Να εφοδιάσουμε ταχύτατα με τα απαραίτητα "χαρτιά", ώστε να μεταβαίνουν άμεσα - χωρίς να ταλαιπωρούνται άσκοπα - στους τόπους προορισμού τους. 4. Να απαιτήσουμε την παρέμβαση της Ε.Ε -και όχι μόνον - προς την Τουρκία και άλλες χώρες από τις οποίες οι δουλέμποροι επιβιβάζουν και μεταφέρουν ανεμπόδιστα, δύσμοιρους ανθρώπους.5. Να εξηγήσουμε οτι πχ η πλ. Ομονοίας δεν είναι τόπος παραμονής, αστέγων /κατατρεγμένων, ή έδαφος υποχρεωτικής διέλευσης των όπου γης απόκληρων.6. Να φροντίσουμε να εξηγήσουμε στους ημέτερους "επαγγελματίες ευαίσθητους ανθρωπιστές της πλάκας και του χαβαλέ" ότι δεν επιτρέπεται να χτίζουν πολιτικοκομματικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των (λαθρο)μεταναστών.7. Να τους πληροφορήσουμε ακόμη ότι:- Ο ξένιος Ζεύς δεν δικαιώνεται, ούτε δραστηριοποιείται ασκώντας την φιλοξενία του υπέρ των ξένων και σε βάρος της κοινωνικής γαλήνης, ασφάλειας, υγείας, αισθητικής των αυτοχθόνων.- Είναι υπεύθυνοι για την διέγερση ρατσιστικών αντανακλαστικών των Ελλήνων οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές, μισάνθρωποι ή αφιλόξενοι.

Είναι άδικο να πληρώνουμε εμείς τις συνέπειες από το μεταναστευτικό τσουνάμι το οποίο δημιούργησαν άλλοι σκληροί, μισάνθρωποι άφρονες, που ευθύνονται για τις (εμφυλιο) πολεμικές συρράξεις (με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα στυγνά συμφέροντά τους).Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τη φύση των διεστραμμένων άπληστων συμφεροντολόγων, ούτε την ανθρώπινη ανάγκη των μεταναστών για ένα καλύτερο αύριο.Επιβάλλεται όμως να αντιμετωπίσουμε με την ίδια, ειλικρινή ευαισθησία, ανθρωπιά, σεβασμό τόσο τους δυστυχισμένους επήλυδες, όσο και τους αυτόχθονες συνέλληνες (Σ.Σ οι οποίοι βιώνουν οικονομική εξαθλίωση, ανασφάλεια, κοινωνικές ανισότητες και αναταράξεις, αλλά και εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο έχω χαρακτηρίσει σε άρθρο μου: "Πυρηνική Βόμβα")

Υ.Γ Το μικρό - εδαφικά και πληθυσμιακά - μέγεθος της Πατρίδας μας, δεν προσφέρεται για επιπρόσθετες νομιμοποιήσεις πολιτικών προσφύγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα