"Δωρεάν" Διασκέδαση



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Ιστορικά και παραδοσιακά σε περιόδους ανέχειας, οι ηγεμονεύοντες φρόντιζαν να χορταίνουν τον λαό με .... θεάματα ("Άρτος και θεάματα").Οι δικοί μας εξουσιαστές αδυνατούν να ανακουφίσουν το πόπολο.Μετά από 6 σχεδόν χρόνια λιτότητας, μη αποκρυπτόμενης χρεωκοπίας και επερχόμενης φτωχοποίησης, λιγοστεύει ακόμη και " ο άρτος ημών ο επιούσιος" ανησυχητικά.Το περιβόητο "καλάθι της νοικοκυράς " δεν γεμίζει πλέον.Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης, η χρησιμοποίηση μικρότερου καλαθιού.Οι
διακοπές περιορίστηκαν σε διήμερα και μονοήμερα. Θέατρο, σινεμά, κέντρα κ.ο.κ αποτελούν ανάμνηση. Μοναδικό ξέδομα η τηλεχαύνωση, από τα β' διαλογής ΜΜΕκνευρισμού.Εκνευριστικά:- " Πρωινάδικα" με καλεσμένους - πάντα - πολιτικούς από τα κόμματα προκειμένου να μας ενημερώσουν ... διαπληκτιζόμενοι (!....).
- "Μεσημεμβρινάδικα" - ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑκουτσομπολιού.- "Βραδυνάδικα" αντιδεοντολογικά "Δελτία ειδήσεων" με τον, ή την παρουσιαστή ή παρουσιάστρια και ορθάνοιχτα παράθυρα στην παραπληροφόρηση, τη σκοπιμότητα, το κομματικό ξεκατίνιασμα. Αυτά δεν είναι πλέον δελτία ειδήσεων. "Δελτία Αντιειδήσεων και Χαβαλέ" είναι. Όσο για τις κινηματογραφικές ταινίες ούτε λόγος.Πολυπαιγμένες, με εκτεταμένες διακοπές για διαφημίσεις. Μοναδική όαση: Οι παλιές καλές ελληνικές ταινίες και -εσχάτως - τα Τουρκοσίριαλς (λόγω σύσφιξης της ...φτηνής Ελληνοτουρκικής φιλίας). Οι "Αρχές προστασίας καταναλωτή" αδρανούν, ή υποχωρούν στις υπέρτερες "Αρχές χορήγησης αδειοδότησης προς ημετέρους". Επειδή - μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ - πληρώνουμε τα κρατικά κανάλια (υποχρεωτικά), θα πρέπει και η Πολιτεία (ανταποδοτικά) να προσφέρει ανάλογα. Πως; 1. Αγοράζοντας τα (τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης όλων των αθλητικών γεγονότων. 2. Κλείνοντας - ερμητικά και οριστικά - τα απαράδεκτα τηλεπαράθυρα.3. Απαγορεύοντας τους σχολιασμούς (τόσο από τους τηλε - παρουσιαστές, όσο και από τους "επαΐοντες" σχολιαστές, και κομματανθρώπους.Η είδηση είναι ...μόνον είδηση. Σκέτη. Στεγνή. Αυθεντική. Ασχολίαστη.Είναι εκ του πονηρού η ...τσόντα του σχολιασμού της. Αλλά και άκρως υποτιμητική η "ανάλυση" για χάρη του (βλάκα;) τηλεθεατή, ο οποίος - προφανώς - αδυνατεί να εκτιμήσει το νόημα /σημασία μιάς είδησης (!!!....).

4.Αναβαθμίζοντας , αναγορεύοντας σε Νο ένα (1) το κανάλι της Βουλής.Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεφύγει ο κόσμος από τα προβλήματα και τις τουρκικές σαπουνόπερες, παρακολουθώντας σκηνές απείρου κάλους, μοναδικής έντασης, απροσμέτρητης έκτασης με καυγάδες επεισοδιακούς, και πρωταγωνιστές υψηλού ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ επιπέδου (από εκλεκτούς, εκλεγμένους ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ). Να συμμετέχει ο ΚΑΝΑΠΕΔΑΝΘΡΩΠΟΣ. Να βρίσει να εκτονωθεί να το χαρεί. (Σ.Σ Γι' αυτό δεν τους ψήφισε;).

Υ.Γ "Εξ ανάγκης" θα βλέπουμε ό,τι καλύτερο: Το κανάλι της Βουλής!Εξάλλου "ανάγκα και θεοί πείθονται". Πόσο μάλλον πεινασμένοι Ιθαγενείς, διψασμένοι για διασκέδασηΗθικόν δίδαγμα:"Στις δυσμενείς συγκυρίες θα πρέπει:Να προσπαθεί κανείς να διατραφεί /επιζήσει όπως μπορεί. Αλλά και να διασκεδάσει με τα χάλια του, αφού μπορεί".
(Σ.Σ Το δικαιούται άλλωστε γιατί ο ίδιος τα επέλεξε και - επομένως του ανήκουν αποκλειστικά, αδιαφιλονίκητα).

Σ.Σ Οι λέξεις με έντονα κεφαλαία προέρχονται από το ΛΕΞΙΚΗΠΙΟ μου.
Keywords
Τυχαία Θέματα