ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ.Δ.Π

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Η Διαγραφή του τ. Υπουργού και Προέδρου της Βουλής της Ν.Δ, για την υπόθεση των ακινήτων, επαναφέρει –μοιραία –στο προσκήνιο τις σχέσεις /υποχρεώσεις των βουλευτών με την «κομματική γραμμή». Ουσιαστικά αντιπαρατίθενται: Η κομματική πειθαρχία με την ελεύθερη βούληση /συνείδησή του. (Σ.Σ Όταν βεβαίως δεν συνυπάρχουν ιδιοτελείς σκοπιμότητες διαφοροποίησης). Σπεύδω να τοποθετηθώ: Η κατά συνείδηση ψήφος πρέπει (Λογικά, Ηθικά, Δημοκρατικά, Κοινωνικά) να βαρύνει περισσότερο, να
υπερισχύει της κομματικής πειθαρχίας. Ασφαλώς και γνωρίζω τον ......αντίλογο ο οποίος αφορά στις συνέπειες=κυβερνητική πτώση και …..
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λάθος –ή η πονηριά; -των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΑΡΧΗΓΙΚΩΝ Κομμάτων του ΚΔΠ (Κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος). Στόχευση /σκοπός τους, δεν είναι η υπηρέτησης της Δημοκρατίας και η συμμόρφωση με τις (αντιπροσωπευτικές) εντολές του Εκλογικού Σώματος, αλλά η διαιώνιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κομματοκρατίας. Πρόταση: θα ήταν λογικότερο, δημοκρατικότερο, λυσιτελέστερο αν η, κάθε, κυβέρνηση που εκλέγεται για συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα, πχ 4 χρόνια, να μην πέφτει σε περίπτωση που και δικοί της βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και όχι κομματική επιταγή /διαταγή. Είναι γελοίο (Σ.Σ Εξαιρούνται εμπόλεμες καταστάσεις κ.ο.κ) να επιχειρείται η με κάθε μέσο –προπαγάνδα, υπονόμευση, κατηγορίες, προτάσεις μομφής κλπ. –η πρόωρη πτώση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης με νωπή εντολή, από την επόμενη (Σ.Σ Ενίοτε και αμέσως, το ίδιο βράδυ, του εκλογικού αποτελέσματος). Γελοίο και Α ν τ ι δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό ! Προδήλως δεν υπάρχει σεβασμός στην απόφαση των εκλογέων. Αν οι ….. «Δημοκράτες» κομματικών προδιαγραφών, πιστεύουν όντως στη Δημοκρατία, οφείλουν να μην εναντιωθούν, αλλά να στηρίξουν την νέα Κυβέρνηση όλων μας. Στη χειρότερη περίπτωση οφείλουν να ανεχθούν και να σιωπήσουν. Το κάνουν; Όχι βέβαια. Γιατί; Μα, επειδή δεν ενδιαφέρονται για τη Χώρα, αλλά πότε αυτοί θα πάρουν την εξουσία. Παράλληλα υποτιμούν, απαξιώνουν, αγνοούν την 4ετή λαϊκή εντολή διακυβέρνησης που δόθηκε στην τάδε παράταξη. Αλλά υπάρχει και το μείζον: συνείδηση, ελευθερία έκφρασης του εκλεκτού/εκλεγμένου εκπροσώπου /αντιπροσώπου του λαού. Με ποιο δικαίωμα αγνοείται; Θα παρατηρήσουν κάποιοι: «Μα , έτσι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση». Απαντώ: Μια χαρά θα λειτουργήσει», επειδή ακριβώς δεν θα υπάρχει η περίπτωση καταψήφισης /ανατροπής της.

Εξυπακούεται θα γίνουν αλλαγές, τομές Συνταγματικές, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Το ΚΔΠ έχει εγγενή μειονεκτήματα. Θα πρέπει επομένως να καταβληθεί προσπάθεια βελτίωσής του. Διαφορετικά κάτι άλλο-νομοτελειακά –θα πάρει τη θέση του. Συμπληρωματικές Προτάσεις: -Οι ψηφοφορίες στη Βουλή να είναι: φανερές. (χωρίς «ομοιόμορφα» ρεζιλίκια, κομματικές πιέσεις , απειλές ή υποσχέσεις). Δεν έχει νόημα –δημοκρατικό, και όχι μόνον –να ψηφίζουν οι βουλευτές σύμφωνα με την … ΚΟΜΜΑΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ Γραμμή, την οποία χαράσσει και επιβάλλει ο κάθε Αρχηγός με το στενό επιτελείο του. Αυτονόητο ότι οι –προειλημμένες –κομματικές αποφάσεις, δεν χρειάζονται τόσους πολλούς (και καλά αμοιβόμενους) χειροκροτητές / ψηφίζοντες / επικυρωτές. Οι πολίτες (οι οποίοι δεν είναι ιθαγενείς) απαιτούν να γνωρίζουν τη συμπεριφορά, τις δυνατότητες, τη δράση, τις θέσεις εκείνου που εμπιστεύτηκαν και έστειλαν στο Κοινοβούλιο. Δεν θέλουν να τον «τσεκάρουν» ..μέσω Αρχηγού και κόμματος. Ούτε ενθουσιάζονται όταν ακούνε τη δική του /δική τους παράταξη να τον αποκαλεί: Προδότη ή πουλημένο (!).
-Αναπόφευκτα «ελεύθερη /α –κομματική ψήφος κατά συνείδηση» θα προωθήσει χρήσιμες προτάσεις –ανεξαρτήτως προέλευσης –και θα συμπλησιάσει τους κοκορομαχούντες βουλευτές, ιδίως εκείνους τους θερμοκέφαλους που νομίζουν πως βρίσκονται σε … Κυνοβούλιο. Άλλωστε, όλοι τους, στάλθηκαν εκεί για να λύνουν τα δικά μας προβλήματα και όχι τα δικά τους, προσωπικά ή ιδιοτελή «επαγγελματικά». Το τελευταίο επιβάλλεται να προσπαθήσουν να το αντιληφθούν επιτέλους.
-Σε περίπτωση που δεν κατορθώσουν να υπερβούν τις κακές (sic) τους συνήθειες και επιμείνουν στη στείρα, άγονη επιζήμια ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ αντιπαράθεσή τους για εσπευσμένη κατάληψη της εξουσίας, τους έχω απλή (κάτι σαν το αυγό του Κολόμβου) λύση: Να μειώσουν τη θητεία την Κυβερνητική σε 1 χρόνο ή και σε 6 μήνες (Σ.Σ Όχι μηνιαία, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα χρόνου με τους ράφτες και τις μοδίστρες ως προς τα ρούχα της ορκωμοσίας τους). Έτσι όλοι θα πάρουν –και σύντομα –από μια κυβερνητική καρέκλα. Μια και σε τελική, οφθαλμοφανή ανάλυση, αυτός είναι ο … πολιτικός, πατριωτικός αυτοσκοπός των ανυπόμονων «δημοκρατών».

Υ.Γ Η λογική, η οικονομία, η πληθυσμιακή αναλογία και η ζοφερή συγκυρία συνηγορούν (σε συνδιασμό με τον ευνουχισμό της «κατά συνείδηση ψήφου» τους) υπέρ της δραστικής μείωσης του αριθμού των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ. 120 το πολύ (συμπεριλαμβάνονται οι Ευρωβουλευτές και Επικρατείας) βουλευτές είναι υπεραρκετοί τόσο για να χειροκροτούν, όσο και για να ψηφίζουν, ανεμπόδιστα, ελεύθερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα