Δώδεκα Λίθοι: Σμαράγδι

Έναμίνι διαδικτυακό μυθιστόρημα σε συνέχειες...

Γράφει ο ΤυχαίοςΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Σμαράγδι
Ο Αριστογένης Επικύδης ήταν πολύ γνωστό και "βαρύ" όνομαστην ελληνική κοινωνία του 2021. Είχε εκλεγεί ακαδημαϊκός για τις έρευνές τουστις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, ήταν σεβαστός και αποδεκτός από τον κόσμοαλλά και από πολλούς πολιτικούς και τοποθετήθηκε Υπουργός Δημόσιας Τάξης λίγοπριν ξεσπάσει το μεγάλο κύμα της Κρίσης που ανέτρεψε την πραγματικότητα πουείχαν μέχρι τότε συνηθίσει οι πολίτες της χώρας. Κάθισε στο Υπουργείολιγότερο από έξι μήνες και μετά παραιτήθηκε. Το ενδιαφέρον
είναι ότι............
ταυτόχρονααποσύρθηκε από κάθε κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Εξαφανίστηκεκυριολεκτικά.
Τώρα όμως, ήταν εκεί μπροστά τους φορώνταςπυτζάμες και χαμογελώντας.
Ο Ζωναίος, η Μαίρη και ο Γιάννης μπήκαν, οΑριστογένης τους πρόσφερε καφέ και κουλουράκια και κάθισαν όλοι μαζί στο μικρό,αγροτικό θα το έλεγε κανείς, σαλονάκι που ήταν όμως προσεγμένο και διακοσμημένομε τα αναμνηστικά μιας πολύ πλούσιας επιστημονικής καριέρας με ολίγη απόπολιτική.
-Ζωναίε, δεν πίστευα να σε ξαναδώ από τότε!είπε φανερά χαρούμενος ο Αριστογένης.
Ο Ζωναίος εξήγησε ότι όταν ο Αριστογένης ήτανΥπουργός τον είχε διαλέξει για υπασπιστή του.
-Ήταν καλές στιγμές κύριε Υπουργέ, αναπόλησε οαστυνόμος. Που να ξέραμε τι μας περίμενε.
-Δυστυχώς, Ζωναίε, κάποιοι ξέραμε. Και κάποιοιήξεραν απάντησε ο Αριστογένης. Αλλά σε τι οφείλω αυτήν την ανέλπιστη αλλάεξαιρετικά ευχάριστη επίσκεψη;
-Υπουργέ μου, είστε άνθρωπος που εκτιμώ,θαυμάζω και εμπιστεύομαι, ξεκίνησε ο Ζωναίος. Θα ήθελα να μας βοηθήσετε σ' έναζήτημα εξαιρετικά περίπλοκο, μάλλον επικίνδυνο, εξόχως μυστήριο και...εδώ έψαξενα βρει κάποιες λέξεις ο Ζωναίος αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε καλά...και τέλοςπάντων νομίζω ότι μόνο εσείς μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω.
-Πολύ ευχαρίστως, αν μπορώ να συνδράμω,απάντησε ο Αριστογένης. Ξέρεις πόσο σε συμπαθώ Ζωναίε και θα κάνω ό,τι μπορώ.Σ' ακούω λοιπόν.
Ο Ζωναίος του εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τιείχε συμβεί σ' αυτόν και στο Γιάννη με τη Μαίρη τις τελευταίες μέρες.
Ο Αριστογένης, όταν ο Ζωναίος τέλειωσε τηναφήγηση, πήρε μια έκφραση σχεδόν πόνου. Ο Ζωναίος ταράχτηκε:
-Υπουργέ μου είστε καλά; Θέλετε κάτι;
-Όχι, καλά είμαι τους διαβεβαίωσε οΑριστογένης, ήπιε λίγο νερό και έμεινε για λίγο σιωπηλός. Μετά, σηκώθηκε απ΄τηθέση του, έλειψε για λίγο και γύρισε μ΄ ένα ξύλινο σκαλιστό κουτάκι στο χέρι.Το άνοιξε και αποκάλυψε ένα σκουροπράσινο πετράδι.
-Έχετε μπροστά σας ένα σμαράγδι. Είπε οΑριστογένης. Κι έχετε μπροστά σας κι έναν πρώην Υπουργό που η τύχη θέλησε ναξέρει και ο Θεός τον λυπήθηκε και του επέτρεψε να εξομολογηθεί γι' αυτά πουξέρει.
Η συντροφιά πάγωσε. Δεν περίμεναν ότι οΑριστογένης Επικύδης θα πρόσθετε όχι μόνο τη σοφία, την πείρα και τιςδιασυνδέσεις του αλλά και κάτι ουσιαστικά σημαντικό για την υπόθεση με τουςπολύτιμους λίθους.
-Δυο χρόνια πριν, όταν αρχίσαμε κάποιοι νακαταλαβαίνουμε το μέγεθος της κρίσης και
Keywords
Τυχαία Θέματα