Διπλή έκπληξη για τον Στ. Ψυχάρη... και δεν ήταν ο μόνος

Για όσους δεν θυμούνται την είδηση της προηγούμενης εβδομάδας, κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου οι ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου... ξεψαχνίζουν τους -δεσμευμένους- λογαριασμούς του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, εξ ου και η οργή του, έτσι όπως αποτυπώθηκε στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα» υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Φορολογικοί εκβιασμοί»....

Όπως όμως εξηγούσαν αρμόδιες ελεγκτικές πηγές, «φυσικά και δεν τον είχαμε ενημερώσει. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει και αλίμονο αν το κάναμε»,
γιατί αυτό δίνει τη δυνατότητα σε διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η δέσμευση σχετίζεται με τη διαφορά 10 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών καταθέσεων του Στ. Ψυχάρη.

Ορθώς ο εκδότης αναφέρει ότι η όποια αναφορά σε ποσά δεν είναι οριστική, πλην όμως θα πρέπει να είναι σαφές ότι ο ελεγκτέος φορολογούμενος έχει την ευθύνη της απόδειξης.

Και επειδή ο εκδότης της εφημερίδας «Το Βήμα» αφήνει κάποια υπονοούμενα για προσπάθεια χειραγώγησης της πληροφόρησης από την πλευρά της κυβέρνησης, μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό σε κάποιους ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ακόμη, ότι οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης δεν διαχωρίζονται σε... φιλικούς και μη.

Επί παραδείγματι, την ίδια αυτή περίοδο, το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε... ραβασάκια και σε ακόμη δύο πρόσωπα που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης.

Στον Δημήτρη Κοντομηνά εν πρώτοις, για τον οποίο οριστικοποιήθηκε ότι πρέπει να πληρώσει 43 εκατομμύρια φόρο (το αρχικό ποσό ήταν στα 58 εκατομμύρια, αλλά αυτό μειώθηκε μετά τα στοιχεία που ο επιχειρηματίας προσκόμισε στη διαδικασία διοικητικής επίλυσης φορολογικής διαφοράς, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια).

Ας σημειωθεί ότι το 50% του ποσού είναι άμεσα απαιτητό και για τη συμπλήρωσή του αξιοποιείται πάσης φύσης ιδιοκτησιακό στοιχείο (λογαριασμοί, ακίνητα, μετοχές κ.ο.κ.).

Διαφορετική η περίπτωση του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, στον οποίο βεβαιώθηκε φόρος 200 εκατομμυρίων. Ο περί ου ο λόγος δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο και μάλλον δεν... προσανατολίζεται στην κατάθεση προσφυγής, εκτιμούν οι ελεγκτικές αρχές.

Πηγή: Η Αυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα