Δημοσκόπηση… πρόβα Δημοψηφίσματος!!!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι γεγονός ότι όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και όσοι κομψά ήόχι τους υποστηρίζουν, θορυβηθήκανέντονα από την έκρηξη της λαϊκής οργής, την ημέρα της 28ηςΟκτωβρίου. Πέρα από όσα περί του αντιθέτου ανακοινώνουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται γιακαθολική αντίδραση ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, ενάντια στους«προστάτες» μας, που αποφασίζουν πλέον για τις τύχες μας, ενάντια σε όλα όσα αυτοί για μας
σχεδιάζουν και ήδη μεταχείς ρυθμούς δρομολόγησαν!
Με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν προσπαθούν, με κάθε μέσο και τρόπο,να μας πείσουν ότι το μαύρο δεν είναι μαύρο! Έναχαρακτηριστικό παράδειγμα μια «δημοσκόπηση» της ηλεκτρονικής έκδοσης τηςεφημερίδας Το Ποντίκι, η οποία είναι ακόμα σε ..........εξέλιξη. Τηστιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η εν λόγω «δημοσκόπηση» εμφανίζει ότι μόλις ένα 8%, από όσους μέχρι τώρα ψήφισαν, θεωρεί ότι αυτά που συνέβησαν την 28ηΟκτωβρίου ήταν εκδηλώσεις απόρριψης της κυβέρνησης(!) και οδηγεί τους αναγνώστες στο να συμπεράνουνότι οι υπόλοιποι που ψήφισαν διαφορετικά δεν την απορρίπτουν! Και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή, που κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής,η ίδια η κυβέρνηση παραπαίει, τη στιγμήπου, πολλοί από τους βουλευτές που τη στηρίζουν, ψάχνουν εναγωνίως ασφαλή έξοδοδιαφυγής!
Τα παρακάτω ερωτήματα με τη μορφή δημοσκόπησης είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το Ποντίκι. Οιαπόλυτοι αριθμοί, καθώς και τα ποσοστά είναι αυτά που καταγράφονται μέχρι τις (7:12μμ της 1ης 11 του 11) στιςπροτεινόμενες απαντήσεις από την εφημερίδα. Το Ποντίκι (ΟΧΙ… στη νέα κατοχή)
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΠώς θα χαρακτηρίζατε όσασυνέβησαν την 28η Οκτωβρίου στις παρελάσεις; -Απόπειρα εκτροπής από οργανωμένες μειοψηφίες(24) 5%-Έκρηξη λαϊκής οργής(192) 33%-Προσβολή προς το νόημα του «Όχι»(19) 4%-Αποκατάσταση του νοήματος του «Όχι»(126) 22% -Απόρριψη της κυβέρνησης(46) 8%-Απόρριψη όλου του πολιτικού συστήματος(186) 32%(Έχετε ήδη ψηφίσει για αυτή τη δημοσκόπηση. Ευχαριστούμεπολύ.)
Φυσικά, αν τα εν λόγωερωτήματα ήταν ερωτήματα σε ένα δημοψήφισμα,με τον τρόπο που είναι διατυπωμένα, θα έβγαζαν… λάδι και θα αθώωναν ακόμη και αυτήν την Κυβέρνηση, που ό,τικαι να της προσάψει κανείς θα φανεί ελάχιστο!
Βέβαια, ανάλογα ερωτήματα τέτοιων «δημοσκοπήσεων», οι οποίεςόμως διαμορφώνουν κλίμα, συναντά κανείς καθημερινά σε πολλά τέτοια μέσα. Το φαινόμενο θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και εξαιτίας των διαφαινόμενων εκλογών, στηβάση μιας προσπάθειας εξωραϊσμού αυτής της πολιτικής, τις συνέπειες της οποίαςβιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με τον χειρότερο τρόπο.
Οι προτεινόμενες απαντήσεις, πουθέτουν, διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο,ώστε να αποκλείουν περιπτώσεις που είναιανεπιθύμητες στους συντάκτες τους. Άλλοτε πάλι προτείνονται απαντήσεις που θα μπορούσανπερισσότερες της μιας να γίνουν δεκτές από αυτόν που απαντάει, ενώόμως του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει δεκτή μόνο μία από αυτές! Έτσιμοιράζονται τα ποσοστά των ανεπιθύ
Keywords
Τυχαία Θέματα