ΔΗΓΜΑΤΑ



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) -//-
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΑΡΑΜΟΝΗ
Ο Εκπρόσωπος του κόμματος, της Αξ. Αντιπολίτευσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ όταν –με το καλό-θα κυβερνήσουν. Είναι όντως εκπληκτική η (μεγαλοφυής;) σύλληψη επειδή κατάφερε να συνταιριάξει τα …. α(συν) ταίριαστα, τις θέσεις με τις αντιθέσεις. Εμφανίζεται ως –ενδιαφέρων –ζηλωτής της «Αρχής της Αντιφάσεως».Ενεργώντας ως … αποκωδικοποιητής, διαπιστώνω ότι μας προτείνει μια: Αντιμνημονιακή Ευρωπαραμονή
(!) Δηλαδή: εντός, εκτός και επί τα αυτά. Τα απ’αυτά. Τα πολιτικάντικα τα .. αποτέτοια. Τα......... εξόχως –και προοδευτικώς- –οπισθοδρομικά.
Προδήλως οι «Σύντροφοι» δεν έχουν –ή δεν επιθυμούν να έχουν –συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα εδράζεται αλλού:Στην παραμονή, των πολιτικών μας κυρίως, εντός των ορίων της λογικής, αλλά και των αντιδημαγωγικών πλαισίων. Αυτά τα εντός και εκτός (ταυτόχρονα!) ευρωζώνης, με ή –και –χωρίς ευρώ, μετά ή –και –άνευ Μνημονίου, δραχμή ή –και –ευρωδραχμή κ.ο.κ δεν είναι σοβαρά. Οι αντιμνημονιακοί ΕΥΡΩΠΑΛΛΙΚΑΡΙΣΜΟΙ χωρίς συγκεκριμμένο σχεδιασμό και δεδομένη αποφασιστικότητα –από όλο όμως τον ΣΥΡΙΖΑ –είναι παιχνίδια εν ου παικτοίς. Υ.Γ. Δει δή υπευθυνότητας, και όχι μόνον ευρωχρημάτων.
Κ.Δ.Χρ.
-//-
ΡΙΠΕΣ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΥΠΩΝ

Ο Υπ/γός Περιβάλλοντος ( με τη σύμφωνη γνώμη του Υπ/γου Υγείας) ζήτησε:
1. Όταν οι ρύποι αιθαλομίχλης –από τα τζάκια –είναι αυξημένοι να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα (Σ.Σ Φαντάζομαι και να επανασυνδέεται σε όσους το έχουν κόψει ήδη) στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, προκειμένου να μειωθεί η χρήση τζακιών (!...).2. Τα Σαββατοκύριακα που παρατηρείται αύξηση ρύπων (Σ.Σ Επειδή οι οικογένειες είναι στα σπίτια τους και θέλουν να ζεσταθούν ) αιθαλομίχλης να … περιορίσουν, ή και να μην ανάβουν τζάκια (!...).3. Να πληρώνουν οι έχοντες (;) συνέλληνες 0,5 ευρώ (Σ.Σ Θα είναι πολύ περισσότερα τελικά )ώστε να καλυφθούν οι απώλειες της ΔΕΗ –διαφυγόντα κέρδη;-για τη διευκόλυνση των μη εχόντων (και ρεύμα).

4. Θα συνεχιστεί η ευρηματική τακτική των κρατούντων, οι οποίοι –παραδοσιακά και ανερυθρίαστα –επιμένουν να κάνουν μνημόσυνα με ξένα (δικά μας) κόλλυβα.
Δεν κατανοώ τα εξής:-Πως άραγε θα γίνεται ο έλεγχος του περιορισμού χρήσης τζακιών;-Γιατί αγνοούν το προφανές: ότι η οικογένεια πρέπει, και, το Σαββατοκύριακο να ζεσταίνεται. -Πως οι ταλαίπωροι, που τους έχουν κόψει το ρεύμα θα μαθαίνουν το ύψος αύξησης των ρύπων, ώστε να γνωρίζουν αν θα έχουν ρεύμα να ζεσταθούν, μαγειρέψουν κ.ο.κ ;Μήπως από τα βραδυνά δελτία ειδήσεων … για τους ρύπους της ημέρας που ήδη πέρασε;Άραγε θα δημιουργήσουν (κάτι ανάλογο με την μετεωρολογιακή για τον καιρό) ειδική υπηρεσία «πρόβλεψης και ενημέρωσης ρύπων» στην οποία θα τηλεφωνούμε;Αν ναί, τότε να μην παραλείψουν να βάλουν και τετραψήφιο νούμερο ώστε να εισπράττει και κάτι το κράτος. Κάτι σαν … ξύγκι από τους λιπόσαρκους αναξιοπαθούντες.

Υ.Γ Πότε άραγε θα συσταθεί μια υπεύθυνη υπηρεσία «προστασίας από τους ρύπους ανοησιών και ανευθυνότητας»; Ρητορικό το ερώτημα ασφαλώς.
Κ Δ Χρ.-//-
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΛΗΤΟΙ;
Πιάσαμε τον Άκη και τον ξεσκίσαμε τον άνθρωπο. Μέχρι και φυλακή τον βάλαμε. Ποιόν; Τον Άκη (!).Τώρα ήρθε η σειρά του Μιχάλη. Για το τίποτα, για ψύλλου πήδημα χειροπέδες του πέρασαμε (!).Γιατί; Επειδή έκανε 3 -4 παραβάσεις και μια –κατακκόκινη –παραβίαση. Σιγά το πράγμα.Χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν μας πως όλα γίνανε (διαβολική σύμπτωση;) προκειμένου να μην πέσει η μπαταρία του τζίπ με το οποίο θα ταξίδευε στην Ασία…. Υ.Γ. Που έγκειται η αναλγησία μας;Μα, στο ότι δεν σεβαστήκαμε τίποτα. Ούτε καν την μεγάλη προσφορά τους, ως πρωτοκλασάτων υπουργών, ούτε το γεγονός πως παρά τρίχα να γίνουν Αρχηγοί των κομμάτων τους και Πρωθυπουργοί !Άραγε δεν ήταν αρκετή εκείνη η απώλεια τους τότε, (και με την οποία ζουν έκτοτε) ως …. τιμωρία; Θα πρέπει να τους ταλαιπωρούμε/βασανίζουμε κι από πάνω;Δεν μας καταλαβαίνω ώρες, ώρες
Κ.Δ.Χρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα