Διαψεύδει την γραμματέα του Χριστοφοράκου ο Σημίτης

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων υποστήριξε η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Αικ. Τσάκαλου κατά την χθεσινή της κατάθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς...
της άλλοτε γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου δηλώνει δε ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει στη
Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του κ. Σημίτη αναφέρεται:

«Ο κ. Σημίτης δεν συνάντησε ποτέ τον κ.Χριστοφοράκο - είτε στο Μαξίμου, είτε αλλού. Οι σχετικοί ισχυρισμοί της γραμματέως του κ.Χριστοφοράκου είναι ψευδείς και αποτελούν ψευδορκία, για την οποία ο κ.Σημίτης επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τα όσα ισχυρίζεται η γραμματέας του δεν είναι αληθή».

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράτου και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Κ. Σημίτη, Μ. Κωστοπούλου
«Καθ' όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Σημίτη ήμουν υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και όχι "ιδιαιτέρα" του. Ως εκ τούτου, δεν κανόνιζα εγώ τις συναντήσεις του κ. Σημίτη» δηλώνει η τέως συνεργάτιδά του, Μάνια Κωστοπούλου, αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα, που αναπαράγουν όσα δήλωσε η γραμματέας του κ Μιχάλη Χριστοφοράκου στο δικαστήριο και αφορούν την ίδια.

«Ο κ. Σημίτης δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Χριστοφοράκο. Με τον κ. Χριστοφοράκο συναντήθηκα μία και μοναδική φορά. Στο αίτημά του να συναντήσει τον κ. Σημίτη απάντησα αρνητικά, διότι ο κ. Σημίτης δεν συναντούσε ποτέ επιχειρηματίες. Τον παρέπεμψα -όπως ήταν ο κανόνας- στον αρμόδιο υπουργό» τονίζει η ίδια.

Σχετικά με την αναφορά της κ. Τσακάλου, η τέως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του κ. Σημίτη επισημαίνει ότι διατήρησε μαζί της την ελάχιστη κοινωνική επαφή, η οποία, βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούσε επαγγελματικά θέματα.

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου στη δίκη
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ημερολόγια της τέως γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, τα οποια παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά στη δίκη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την περίοδο της υλοποίησης της σύμβασης που υπέγραψε η Siemens με τον ΟΤΕ (1997- 1998) είχε επαφές και με τον τότε ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά. Το 1998 οι συναντήσεις ήταν τουλάχιστον οκτώ. Στις επίμαχες ατζέντες δεν καταγράφεται το όνομα του Κώστα Σημίτη αλλά της γραμματέως του η οποία , σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού.

« Ο Χριστοφροάκος είχε συναντηθεί μια φορά με την κυρία Κωστοπούλου γραμματέα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου» υποστήριξε η κ. Τσακάλου και πρόσθεσε «Υποθέτω ότι συναντούσε την κυρία Κωστοπούλου για να μεταφέρει κάποιο θέμα του στον πρωθυπουργό. Δεν γνώριζα τι ακριβώς την ήθελα. Έχω πάει και εγώ πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκα με την κυρία Κωστοπούλου, σε μεταγενέστερο χρόνο από την πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοφαράκου μαζί της».

Εισαγγελέας: Γιατί πήγατε;

Α. Τσακάλου: Ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων μου. Πήγαινα σε εργάσιμες ώρες καθ' υπόδειξη Χριστοφοράκου. Ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας καλών σχέσεων.(…) Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητούσε μαζί της (σ.σ. ο Χριστοφοράκος). Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι μετέφερε θέματα που αφορούσαν project της εταιρείας με το Δημόσιο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ποτέ ο κ. Χριστοφοράκος για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό;

Α. Τσακάλου: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει μήπως η κυρία Κωστοπούλου;

Α. Τσακάλου: Στις συναντήσεις μου μαζί της δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό. Ήμασταν και οι δυο επαγγελματίες. Διατηρούσα μαζί της μια φιλικό - επαγγελματική σχέση με την κ. Κωστοπούλου και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαψεύδει, Χριστοφοράκου, Σημίτης,diapsevdei, christoforakou, simitis