Διαψεύδει ο Σαμαράς ότι η Ν.Δ. «θα κατέβει» με το ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια που θέλουν τη Ν.Δ. να κατεβαίνει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές διέψευσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ
έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλειά τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Πρώτο Θέμα επανέλαβε πως σκέπτεται να εξαντλήσει την τετραετία και πως θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φώτη Κουβέλη. Σημείωσε μάλιστα ότι θεωρεί πως ο......
πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε αλλά αδίκησε κυρίως τον εαυτό του. Στην ίδια συνέντευξη χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή, νεοναζί.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, παρά το ότι εμμένει στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει νέα μέτρα, ο κ. Σαμαράς διέψευσε (όπως και ο υπουργός Οικονομικών στην Καθημερινή) ότι θα ληφθούν νέα από το φθινόπωρο. Είπε μάλιστα πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα διέψευσε τα έως τώρα … μέτρα που έχουν ληφθεί κατηγορώντας ορισμένους «μικρούς» πως τα εύχονται αλλά διαψεύδονται συνεχώς.

«Γενικώς, το προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται - κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως η κυβέρνηση «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Ως προς τον ΦΠΑ στην εστίαση που δεν έχει ακόμα λάβει την έγκριση των δανειστών, ο κ. Στουρνάρας, στη δική του συνέντευξη, ανέφερε ότι «θα μείνει» αν περάσει τελικά ως μείωση στην τιμή των προϊόντων.

Ως προς τις απολύσεις ο Αντώνης Σαμαράς δεν βλέπει μεγάλο πρόβλημα καθώς όπως είπε οι 15.000 απολύσεις που προβλέπεται αποτελούν μόλις το 2% των Δημοσίων Υπαλλήλων, υποσχέθηκε μάλιστα πως θα προσληφθεί ανάλογος αριθμός «…με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».

Στην συνέντευξή του υποστήριξε πως οι σχολικοί φύλακες δεν κάνουν «κάτι ουσιαστικό» και ρώτησε έμμεσα τους πολίτες αν προτιμούν τους σχολικούς φύλακες ή τους νοσηλευτές, υπονοώντας πως πρέπει να επιλέξουν ή το ένα ή το άλλο.

Όσον αφορά στην υπαγωγή ή ενοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ έθεσε το ερώτημα αν οι πολίτες αρκούνται σε μια αστυνομία με αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

«Προτεραιότητά μου είναι» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, «οι 1,5 εκατ. άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος».

Δεν είμαστε "νεοναζί" του απαντά η Χρυσή Αυγή:

Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις αναφορές του κ. Σαμαρά στο κόμμα στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».

«Δεν περνάει μέρα χωρίς ο Πρωθυπουργός του μνημονίου να υβρίσει την Χρυσή Αυγή και μαζί της πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που την στηρίζουν. Στη στάση του αυτή αντανακλάται ο φόβος των αφεντικών του, των διεθνών τοκογλύφων, που ξέρουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη αντίστασης στα ανθελληνικά τους σχέδια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά ως «το ενεργούμενο των διεθνών τοκογλύφων, που μέσω του μνημονίου στοχεύουν στην οριστική υποδούλωση της χώρας μας και στην αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου» και τον κατηγορεί ότι «συνεχίζει επάξια το έργο του εθνικού ολετήρα Τζέφρυ Παπανδρέου, έχοντας ενώσει τα δύο διεφθαρμένα αποκόμματα των απατεώνων σε ένα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.)».

«Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι νεοναζί, είναι Έλληνες Εθνικιστές και μάχονται για μία μεγάλη και ελεύθερη Ελλάδα. Κανείς δεν πιστεύει τις ύβρεις και τα ψέματα του Σαμαρά και ο ελληνικός λαός αγκαλιάζει μαζικά το Εθνικιστικό Κίνημα. Η Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας για εθνική ανάταση και ανεξαρτησία και η πολιτική μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση είναι συγκεκριμένη: Καταγγελία του Μνημονίου - Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους - Άρνηση πληρωμής του παρανόμου χρέους - Επιθετική πολιτική ενάντια σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους - Επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή - Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών προς όφελος του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα