ΔΕΗ: Χρωστάς λογαριασμούς; Έρχονται δικηγορικά γραφεία

Δικηγορικά γραφεία επιστρατεύει τώρα η ΔΕΗ στην προσπάθειά της να εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκτοξευτεί κοντά στo 1,7 δισ. ευρώ.
Η διόγκωση των ανεξόφλητων οφειλών, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να φθάσει στα 2 δισ. ευρώ στα τέλη του χρόνου, κτύπησε συναγερμό στη διοίκηση της επιχείρησης, που στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία την είσπραξη των οφειλών.

Την
ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 5 ως 10 νομικών γραφείων που θα αναλάβουν όλες τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα πληροφορίες από τη ΔΕΗ αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο από νομικές εταιρείες.

Τα νομικά γραφεία σε πρώτη φάση θα αναλάβουν την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις, τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών στα υποθηκοφυλακεία και τον διακανονισμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ασχοληθούν με:

• Tον εντοπισμό των οφειλετών, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν μεταβληθεί χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η ΔΕΗ.

• Σύνταξη και αποστολή/κοινοποίηση απλών επιστολών ειδοποίησης ή/και εξώδικων προσκλήσεων.

• Την επικοινωνία-διαπραγμάτευση με στόχο την εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή την υπαγωγή σε διακανονισμό της οφειλής με ρύθμιση σε δόσεις.

Αν ο πελάτης δεν ανταποκριθεί, τότε θα ακολουθήσει η δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα