Δε χαμπαριάζει ο Νταβούτογλου κι οδηγεί την Τουρκία στη διάλυση: θα συνεχίζουμε να χτυπάμε τους Κούρδους

Τα όνειρα για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας φαίνεται ότι θα πάρουν σάρκα και οστά αλλά δυστυχώς για την Αγκυρα ως προς την περίοδο που ακολούθηκε το τέλος του Α'ΠΠ.
Στρατής Μαζίδης
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει το YPG να συνεχίσει την επιθετική δραστηριότηά του στη βόρεια Συρία....
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας,
την Κυριακή, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στη Μέρκελ ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να δίνουν την αναγκαία απάντηση στις επιθέσεις YPG στη Συρία.
Το Σάββατο και την Κυριακή το τουρκικό πυροβολικό έπληξε στόχους της YPG στην Azaz στο βόρειο Χαλέπι καθώς επίσης του συριακού στρατού στη βόρεια Λαττάκεια «απαντώντας σε δύο χωριστές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την YPG και τις δυνάμεις του Ασαντ σε μια τουρκική στρατιωτική βάση και ένα αστυνομικό τμήμα».
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο ότι η YPG έχει εμπλακεί σε μια εθνοκάθαρση κατά των Αράβων και Τουρκμένων στην περιοχή, σε συνεργασία με το καθεστώς Άσαντ και πρόσθεσε ότι η ομάδα πρέπει αμέσως να αφήσει την Azaz και τα περίχωρά της.
Επιπλέον είχε το θράσος να ρίξει και το χαρτί των προσφύγων λέγοντας πως αν δεν παρέμβει η Τουρκία, τότε θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές.
Keywords
Τυχαία Θέματα