Χοντρό «άδειασμα» Στουρνάρα στον Θεοχάρη

Την έντονη δυσφορία του για τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, «αδειάζοντας» στην ουσία τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη θεοχάρη...

Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση αυτή του κ. Στουρνάρα συνδέεται άμεσα με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού να αλλάξει σελίδα και να ανακατέψει την κυβερνητική
τράπουλα. Ο σαρωτικός ανασχηματισμός που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην οικονομική πολιτική στη βάση του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε πρόσφατα. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μετακινηθεί στην ΤτΕ ενώ θα υπάρξουν δομικές αλλλαγές στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο σε δύο κρίσιμους τομείς που έχουν να κάνουν με την φορολογία αλλά και την ανάπτυξη.

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής αφού όπως εξήγησε, το βάρος πέφτει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός οικονομικών ζήτησε να δοθεί έμφαση στα λεγόμενα «μεσαία και μεγάλα ψάρια».

«Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αφού ο κόσμος, όπως τόνισε, έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, και επεσήμανε πως η οικονομία αναπτύσσεται με αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και η ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα