Μπρα ντε φερ πράσινης Τρόικας και Βενιζέλου στο ΠαΣοΚ


Προθεσμία έως τις γιορτές δίνει η Τρόικα του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με τη διαδικασία της επόμενης ημέρας στο κόμμα. Στη σημερινή τους συνάντηση οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης
και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επαναβεβαίωσαν ότι η βασική τους στρατηγική παραμένει αμετάβλητη παρά το γεγονός ότι ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα το ποιός από τους δύο (Λοβέρδος ή Διαμαντοπούλου) θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Στην ουσία, στη σημερινή συνεδρίαση χαράχθηκε η στρατηγική τους σε ότι.....
αφορά το μπρα ντε φερ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το οποίο αντικειμενικά θεωρούν ως το βασικότερο αντίπαλό τους στη διαδικασία της διαδοχής. Και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η Τρόικα θεωρεί απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιστεύουν, απλώς, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει σε αυτή τη φάση να μπει πρόωρα στο κάδρο της επόμενης ημέρας για να αποδείξει ότι όταν λέει πως προηγείται η σωτηρία της χώρας, το εννοεί κιόλας.
Πάντως, η Τρόικα από την οποία διαρρέεται ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση του προβλήματος της χώρας, προβληματίζεται, μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης -ότι δεν πρόκειται να αναλάβει μόνο του το κόστος πιθανών νέων μέτρων- καθώς εκτιμούν ότι βασικός της αποδέκτης δεν ήταν μόνον ο κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι ίδιοι. Τα μέλη της αναρωτιούνται τι γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος για την οικονομία που δεν το γνωρίζουν οι ίδιοι και δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι δεν τους ενημερώνει πλήρως για τα τεκταινόμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα