Αυγή για δάνεια: Ισχυρός μέτοχος αλλά όχι αφεντικό ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα ψέματα δεν λερώνουν την Αυγή» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας, με το οποίο επιχειρεί να απαντήσει στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για το δάνειο που είχε πάρει το 2009. Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό μέτοχο αλλά όχι αφεντικό και τονίζει πως τη στηρίζουν με τον...
οβολό τους βουλευτές, στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος, οργανώσεις και μέλη.
Η Αυγή βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την κατάθεση, στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής
του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημήτρη Στούμπου, σχετικά με τα δάνεια που πήρε η εφημερίδα το 2009 αλλά και τη μετοχική της σύνθεση.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «απέλπιδα, ακραία προπαγανδιστική απόπειρα κατά της Αυγής» και για ΜΜΕ που επαναλαμβάνουν ψέματα, ακροβασίας και "κατασκευές". «Είναι δείγμα τυφλής πολεμικής, προπαγανδιστικής ένδειας, αλλά και απόγνωσης να υποκρίνονται διάφοροι ότι η Αυγή "παρανομεί"», σημειώνεται στο άρθρο.

«Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως "λέγε - λέγε" πάνε ορισμένοι να "ψήσουν" τους όχι καλά ενημερωμένους. Όταν κάποιοι πνίγηκαν στα θαλασσοδάνεια κατ' επανάληψη και χωρίς καμία αιδώ, τώρα ορισμένοι προσπαθούν επί ματαίω να "ταυτίσουν" το δάνειο της "Α" το... 2009 (μήνες πριν ακόμη και από τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009) με "τριγωνική" διαπλοκή γιατί, άκουσον - άκουσον, δεν "γνώριζαν" ότι, εξ αρχής που ιδρύθηκε η πολυμετοχική εταιρεία της, έχει ισχυρό μέτοχο τον ΣΥΡΙΖΑ (τότε Συνασπισμό). Δάνειο που συνεχίζει να εξυπηρετεί η "Αυγή" κανονικά και συνεχώς», αναφέρει η εφημερίδα, που σημειώνει στο κύριο άρθρο της πως από το 2009 έως σήμερα το Δημόσιο της χρωστάει πάνω από 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτοχος της εφημερίδας, η Αυγή αναφέρει: «Αν κάποιοι θεωρούν "πατρωνεία" την παρουσία του ισχυρού μετόχου μας, προφανώς αγνοούν ή θέλουν να ξεχνούν ότι η συμμετοχή του δεν είναι παρουσία "αφεντικού" - κερδοσκόπου, αλλά στήριξης. Στήριξης που θα ήταν αδύνατη χωρίς τον πολύτιμο οβολό βουλευτών, στελεχών, οργανώσεων, πολλών χιλιάδων μελών, υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνον».

Και το άρθρο καταλήγει: «Όχι, δεν είμαστε ίδιοι, διότι η "Αυγή", οι μέτοχοί της, οι εργαζόμενοί της, οι φίλοι της δεν φοβούνται όσους όψιμα την "ανακαλύπτουν"...».
Keywords
Τυχαία Θέματα