Α.Τσίπρας: "H χώρα δεν θα ξανακυβερνηθεί με e-mail"! - "Ο λαός μας έδωσε εντολή για μάχη"

"Η εποχή που η χώρα "κυβερνιόταν με e-mail παρήλθε ανεπιστρεπτί. Θα επανακτηθεί η εθνική μας κυριαρχία. Ο λαός μας έδωσε εντολή για μάχη για να κερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια και αυτό θα κάνουμε" τόνισε πριν λίγο ο πρωθυπουργός στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζητησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Επίσης δίνοντας το στίγμα της ανεξάρτητης πολιτικής που θα ακολουθήσει από τούδε και στο εξής η Αθήνα τόνισε ότι "Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να
εγκλωβίσει την σημερινή με τις συμφωνίες που έκανε με τους Ευρωπαίους αλλά πλέον η Ελλάδα θα έχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας.

Τόνισε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθεί στο ακέραιο το γεωπολιτικό βάρος της χώρας.

Ακόμα τόνισε: "Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από το ποιον ψήφισε στις εκλογές.Αδιαπραγμάτευτος πυρήνας της πολιτικής μας η δέσμευση αυτή - Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας. Αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τηρήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Δεν έχουμε δεσμεύσεις - Μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας, το εθνικό συμφέρον. Θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, ισότιμο εταίρο στην ΕΕ

Το όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους"

"Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από το ποιον ψήφισε στις εκλογές Αδιαπραγμάτευτος πυρήνας της πολιτικής μας η δέσμευση αυτή - Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας. Αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τηρήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις"

Το Μνημόνιο καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του λαού. Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική κυριαρχία, τη λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Στο Eurogroup της Τετάρτης μπορεί να πέσει πολύ... ξύλο.

Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας - Αν αυτό θέλουν και οι εταίροι μας, τους καλούμε να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Χθες το χρέος ξεπέρασε το 180% του ΑΕΠ - Δεν είναι βιώσιμο".

"Περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και μείωση της φρουράς του πρωθυπουργού κατά 40%. Άμεσα αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από το στόλο των μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών

Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ξεκάθαρη εντολή για μάχη

Επαναπροσλαμβάνονται άμεσα οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου.

Επανασυστήνουμε την ΕΡΤ, από μηδενική βάση, με νόμο. Θα κάνουμε εξεταστική για το μνημόνιο. Θεσπίζουμε το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Χορήγηση ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Τέλος στα προνόμια υπουργών και βουλευτών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Καλώ τους πολίτες να καταβάλλουν τις τελευταίες δόσεις που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ για το 2014.

Άμεσα καταργούμε την ρύθμιση που μετατρέπει, αντισυνταγματικά, το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ σταδιακά ως το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας.

Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων & επικουρικών συντάξεων.

Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ιστορική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων."
Keywords
Τυχαία Θέματα