Αποκλίνουσα Πρόταση Αντιμετώπισης



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Στην πρόσφατη διαδήλωση στο κέντρο της Πρωτεύουσας (και όχι μόνον) δεν πήραν μέρος πολλοί συμπολίτες μας παρά την συμμετοχή φορέων και κομμάτων. Ανέλπιστα και Συριζαίων (....κράμερ εναντίον κράμερ;) οι οποίοι εναντιώνονται στα αφόρητα μέτρα. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, η συγκέντρωση /συμμετοχή θεωρείται : αποτυχημένη.Αρκετοί οι λόγοι της μη συμμετοχής. Θα
σταθώ στους σημαντικότερους:α. Η πεποίθηση πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι διαφορετικό όσο και να φωνάξουμε.β. Η αποφυγή ταλαιπωρίας εξαιτίας της μη λειτουργίας του μετρό.γ. Ο φόβος επεισοδίων, αλλά και η χρήση, επιβλαβών για την υγεία, χημικών.Παρακολουθώντας ανάλογες "εκδηλώσεις" - εδώ και δεκαετίες - βλέπει κανείς να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια.Βασικοί πρωταγωνιστές δεν είναι βέβαια όσοι απεργούν, διαδηλώνουν, διαμαρτύρονται, αλλά κάποιοι άλλοι...... αυτόκλητοι παρεισδύοντες, παρείσακτοι μπαχαλάκηδες (sic) και οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Κλέβουν την παράσταση και τινάζουν στον αέρα τα πάντα. Το "τίναγμα στον αέρα" δεν αποτελεί μόνον λεκτικό σχήμα, αλλά και θλιβερή πραγματικότητα αν σκεφτούμε τους σοβαρότατους τραυματισμούς, τις απώλειες ζωής, το κάψιμο ζωντανών (βλ.Μαρφίν) ανθρώπων. Πολλοί σημειώνουν και έναν ακόμη παράγοντα που αφανώς και υπούλως λειτουργεί: Το Παρακράτος" και τα ΠΑΡΑΚΟΜΜΑΤΑ.Ως γνωστόν τα .... συνήθη ελεεινά συμβάντα δίνουν τροφή για οικονομική εκμετάλλευση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ευκαιριακή προβολή σε πολιτικάντηδες και "ειδήμονες" να εκφράσουν -μέσω τηλεπάνελς (Σ.Σ Για ΤΗΛΕΠΑΝΕΡΙΑ με λογής -λογής και διαλογής "φρούτα" πρόκειται) - την υποκριτική λύπη τους.Ουδείς ντρέπεται, ζητεί συγνώμη ή παραιτείται.Μέχρι την επόμενη φορά που το .... σήριαλ θα επαναληφθεί!.....Τι άραγε θα μπορούσε να γίνει ώστε και οι πολίτες να εκφράσουν τις αγωνίες, τις διαμαρτυρίες, την αγανάκτησή τους, και - ταυτόχρονα- να μη διαταράσσεται η γαλήνη, να μη κινδυνεύουν άνθρωποι και να μην καταστρέφονται περιουσίες; Δύσκολο το πάντρεμα, αλλά όχι και ανέφικτο.Με απασχόλησε πολύ και κατέληξα σε μια διαφορετική αποκλίνουσα πρόταση αντιμετώπισης των τραγικών συμβάντων.Την επόμενη φορά να μην μετακινηθούμε. Να μην συγκεντρωθούμε/ διαδηλώσουμε. Να μείνουμε σπίτι. Να κλείσουν όλα τα καταστήματα, οι υπηρεσίες, οι οργανισμοί, τα ΜΜΜεταφοράς, τα Ταχί, τα πάντα (Σ.Σ εξαίρεση το προσωπικό Ασφαλείας και επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων).

Κοντολογίς: ήρεμα, γαλήνια, ειρηνικά, αναίμακτα να .... "νεκρώσει" κάθε δραστηριότητα στη χώρα.Για 24 ή 48 ώρες ή μία εβδομάδα.Θα πετύχουμε:1. Πάνδημη συμμετοχή που δεν θα μπορεί ούτε να αμφισβητηθεί, ούτε να αγνοηθεί.2. Θα στείλουμε στο ..... "Ταμείο Ανεργίας" τους παρακρατικούς, τους ΠΑΡΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ, τους κουκουλοφόρους και όλους όσους έχουν .... έννομο συμφέρον - λόγω κοινωνικής ευαισθησίας και προοδευτικότητας; - να βάζουν μπουρλότο.3. Την ταλαιπωρία των πολιτών που υφίστανται στα συλλαλητήρια, αλλά και τους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα. 4. Προστασία των περιουσιών και των πόλεων.

ΥΓ Την επόμενη φορά, ας το δοκιμάσουμε/ πειραματιστούμε. Αν αποδώσει, τότε το συνεχίζουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα