Άνθρωποι στο μπλέντερ

Από τον Πολύφημο
Ένα εξαιρετικό έργο που βρήκε το δρόμο του κατά λάθος στο βιβλίο της Φυσικής για παιδιά της Πέμπτης Δημοτικού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολύ κόσμο κι εκπαιδευτικούς.

Το συγκεκριμένο σχέδιο ανήκει στον Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο, και αποτελεί ένα μπλέντερ που αλέθει ανθρώπους.
Για το υπουργείο Παιδείας
η χρησιμοποίηση του στο κεφάλαιο για τα μίγματα αποτέλεσε ατόπημα, το οποίο πρέπει να διορθωθεί άμεσα για να αποκατασταθεί η τάξη και να μην σοκαριστούν οι μικροί μαθητές.
Προσωπικά, και χωρίς να έχω ιδέα ούτε από φυσική αλλά ούτε και για το τι ήθελε να πει ο καλλιτέχνης, πιστεύω ότι το μπλέντερ που αλέθει ανθρώπους είναι η καλύτερη απεικόνιση της σημερινής μας κατάστασης, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας.
Με τους περισσότερους να προσπαθούν να πατήσουν ο ένας πάνω στον άλλο για να διασώσουν τη μίζερη ζωή τους, αντί να βάλουν όλοι τους ένα χέρι για να ανοίξουν το καπάκι και να ξεφύγουν από την κατάσταση που βρίσκονται, θεωρώ ότι το μπλέντερ που αλέθει ανθρώπους είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο.
Παρατηρώντας, μάλιστα, σε μια τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την ανεργία και την απλήρωτη εργασία, ότι υπάρχουν εκεί έξω πολλοί υποψήφιοι νέοι καθηγητές που είναι έτοιμοι να διδάξουν τζάμπα με αντάλλαγμα τα μόρια πρόσληψης του Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρώ ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να μάθουν τα παιδιά μας ποιο ακριβώς είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του ανθρωπο-μπλέντερ.
Κι όταν, μάλιστα, οι “εθελοντές καθηγητές” φτάσουν στο κεφάλαιο της ιστορίας που μιλάει για τους ραγιάδες, τότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον εαυτό τους ως ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου, ο οποίος χαίρεται επειδή δεν έφτασε ακόμη στον πάτο του μπλέντερ και μετατραπεί στον κόκκινο πολτό της εικόνας του Μακότο.
Keywords
Τυχαία Θέματα