ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Συγκλόνισε το τραγικό γεγονός της εσκεμμένης απώλειας 150 συνανθρώπων μας από τον ψυχικά διαταραγμένο /παρανοϊκό συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Μοιραία ανακύπτουν ζητήματα προς διευκρίνηση και διευθέτηση όπως η ανάγκη:1. Παρουσίας - ανά πάσα στιγμή - δύο ατόμων στο πιλοτήριο.2. Αναθεώρησης / κατάργησης της υποχρέωσης του κυβερνήτη να παρατηρεί, διαπιστώνει και αναφέρει στην αεροπορική εταιρία, τυχόν "περίεργη" συμπεριφορά του συγκυβερνήτη συναδέλφου του (!)(Εκτός και αν ..... διαθέτει / εφοδιάζεται και με δεύτερο πτυχίο: Ψυχιάτρου
ή Ψυχολόγου...).3. Οι εταιρίες να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά (Σ.Σ το πρόσφατο ήταν το 6ο της τελευταίας δεκαετίας).4. Παραδειγματικής τιμωρίας των...... υπευθύνων, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα του αυτόχειρα /εκτελεστή 149 ανθρώπων, επέμεναν να τον χρησιμοποιούν.
5.Αποσαφήνισης της εννοίας και -κυρίως - της πρακτικής αξίας του Ιατρικού Απορρήτου ("Ι.Α").Το "Ι.Α" πρέπει να ισχύει απόλυτα ως προς την εχεμύθια του θεράποντος ιατρού. Να μην κοινοποιείται σε κανέναν άλλο.Όταν όμως πρόκειται για ιατρικές υπηρεσίες /εξετάσεις που παρέχονται από έναν ή περισσότερους ειδικούς του φορέα στον οποίο εργάζονται, μερικοί άνθρωποι, μοιραία, λαμβάνουν γνώση.Σχηματίζεται κάποιος φάκελος με την έκθεση /διάγνωση της πάθησης, όπως και της πρόγνωσης, καταλληλότητας ή μή του εξεταζόμενου.Παύει - εκ των πραγμάτων - να είναι - αυστηρώς απόρρητο. (γνωστό μόνον στο γιατρό και τον ενδιαφερόμενο).Εξυπακούεται ότι η κάθε υπηρεσία οφείλει να φροντίζει να μη διαρρέει το περιεχόμενο των απορρήτων φακέλων. 6. Επέκτασης του μέτρου ψυχομετρικών εξετάσεων / tests από ειδικούς και σε άλλους κλάδους πχ Μηχανοδηγούς, Πλοιάρχους, Οδηγούς λεωφορείων (Σχολικών ιδίως) και γενικά χειριστές μηχανημάτων.7. Αυτοπεριορισμού, ή - εναλλακτικά - επέμβασης των αρμοδίων οργάνων, ώστε να αποφεύγεται η ανεπίτρεπτη πρακτική ΜΜΕ που κατορθώνουν (για ίδιο όφελος/ τηλεθεάση) να εξελίσουν μια θλιβερή, τραγική υπόθεση σε τ ρ α γ έ λ α φ ο !.....Η σκόπιμη, κουραστική, ανυπόφορη εμμονή των ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΘΗΡΩΝ τηλεαστέρων σε άχρηστες λεπτομέρειες ξεπερνά κάθε φαντασία, κάθε ανεκτό όριο!.....

Μάθαμε "ενδιαφέρουσες" πληροφορίες πχ:- Απο τι υλικό και ποιάς αντοχής ήταν κατασκευασμένη η πόρτα.- Που βρισκόταν το πόμολο και το πληκτρολόγιο.- Πόσο απήχε η τουαλέτα- Πόση ώρα έλλειψε (ο δυσκοίλιος ή ευκοίλιος;) κυβερνήτης- Τι ποιότητας ήταν το τσεκούρι που χρησιμοποιήθηκε- Πόσο ψύχραιμοι ήταν - τότε - οι ήδη νεκροί επιβάτεςΧωρίς ... τηλεοπτική /μιντιακή κάλυψη /αποκάλυψη παρόμοιων λεπτομερειών πως θα ...... συνειδητοποιήσουμε το τι συνέβη, το μέγεθος της τραγωδίας; Αξιοδάκρυτοι τηλε-κλουζώ προσπαθούν να ...... διαλευκάνουν την υπόθεση.Ζητούν από τους προσκεκλημένους τους - στους τηλεδιαύλους - να προσπαθήσουν να περιγράψουν (υποθετικά; ως απόντες;) τα συμβάντα, και να .... αναπαραστήσουν το τι συνέβη!!!(Σ.Σ Όχι! Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των συγγενών των θυμάτων).Στο εξωτερικό ΜΜΕ πληρώνουν περαστικούς για να πούν τη γνώμη τους ώστε να συντηρείται η υπόθεση. (εδώ;).Φαίνεται - όσο σκληρό και να ακούγεται - πως κάποιοι αδίστακτοι τύποι / ιερόσυλοι εκμεταλλεύονται ακόμη και τον θάνατο συνανθρώπων μας!Ντροπή!

ΥΓ Ας σεβαστούν τη μνήμη των νεκρών! Και ας πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να περιοριστούν ή να εξαλειφθούν παρόμοια σπαρακτικά περιστατικά. Κουράγιο, δύναμη στους πενθούντες συγγενείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα